Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Posjet
  • 19.07.2013.

Župan Alojz Tomašević posjetio UPO centar Simentalac

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević posjetio je prostorije UPO centra Simentalac, u kojima je održan sastanak s predsjedništvom i članovima Udruge uzgajatelja simentalskog goveda Požeštine.

Foto: H. Kusik Glas Slavonije
  • 364
  • 17
  • 0

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević po prvi je puta od osnivanja udruge posjetio članove UPO centra Simentalac, gdje je održan i sastanak s predsjedništvom i članovima Udruge uzgajatelja simentalskog goveda Požeštine. Udruga danas okuplja više od 80 uzgajivača goveda simentalske pasmine.

Članovi udruge su predstaviti presjek svojeg 12-godišnjeg rada, tijekom kojega su u Kutjevu izgradili Uzgojno-poslovno-obrazovni centar Simentalac, u čijem je sastavu i veterinarska ambulanta. Udruga je pri osnivanju imala 11 članova, a sada je brojčano znatno narasla zahvaljujući aktivnosti i predanom radu svojih članova.

Uz godišnje skupštine i redovite sastanke Izvršnog odbora, iz udruge navode kako su aktivni i u pregovorima s resornim ministarstvom o otkupnoj cijeni mlijeka i problematici u stočarstvu. Redovito provode i edukaciju svojih članova na predavanjima, a organiziraju i posjete naprednim farmama u Austriji i ostalim europskim zemljama.

Tomašević je naglasio kako je ovaj model udruživanja proizvođača mlijeka nov i kvalitetan iskorak u svladavanju svakodnevnih problema koji Europa prepoznaje, a predložio je i ostalim poljoprivrednim proizvođačima da slijede ovaj primjer udruživanja. To bi u konačnici značilo jednostavniju, ali i jeftiniju proizvodnju na velikom europskom tržištu, kojemu pripadamo.

Župan Tomašević je čestitao članovima na hrabrosti da unatoč teškim vremenima za gospodarstvo i poljoprivredu opstanu u poslu uzgajivača, što je ujedno i jamstvo da slavonska sela neće ostati bez stanovnika te je pohvalio njihov rad.

Foto: H. Kusik Glas Slavonije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo