Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sindikat poljoprivrednika
  • 08.10.2015. 15:30

Znate li što je Copa Cogeca?

Znate li što je Copa Cogeca?

  • 311
  • 36
  • 0

Znate li što je Copa Cogeca? Copa Cogeca je glavno lobističko tijelo europskih proizvođača hrane. Copa Cogeca zastupa interese 23 milijuna europskih farmera, kao i članova njihovih obitelji. Cilj udruženja je osigurati njihovu opstojnost i razvoj na tržištu Unije koja danas broji 500 milijuna stanovnika odnosno konzumenata, potrošača koji svakodnevno očekuju visoko kvalitetnu i zdravu hranu.

Prvi čovjek, glavni tajnik Copa Cogeca je Pekka Pesonen koji dolazi iz Finske, a djeluje u Bruxellesu, političkom središtu EU, a kako bi bili što bliže mjestu donošenja odluka.

Glas EU poljoprivrednika

Za sebe će reći da su glas pojedinačnih poljoprivrednika i brojnih udruženja koje djeluju u sektoru. Lobiraju u procesima donošenja EU regulative i osiguravaju da se o problemima proizvođača razgovara u svim značajnim institucijama EU. Dio ove organizacije je i Hrvatska poljoprivredna komora (HPK). Djelovanje i ciljeve ove institucije možete bolje upoznati kroz sljedeći video prilog.


Tagovi

Copa Cogeca Pekka Pesonen HPK Tržište Razvoj poljoprivrede Sindikat poljoprivrednika HPK Hrvatska poljoprivredna komora


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]