Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • Slavonija 2030.
  • 12.12.2021. 12:00

Žmegač: Naša su mineralna gnojiva održiva i okolišno prihvatljiva

Kako će izgledati Slavonija na koncu ovog desetljeća? Odgovore tražimo od onih koji nose važan dio njenog identiteta i ekonomije – proizvođača hrane, te vodećih domaćih stručnjaka.

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
  • 1.030
  • 134
  • 3

Na pragu smo novog programskog razdoblja Zajedničke poljoprivredne politike EU. Što nas na tom putu čeka s aspekta boljih poljoprivrednih praksi, održivosti proizvodnje i ispunjenja klimatskih ciljeva, saznajemo od vodećih domaćih stručnjaka.

Davor Žmegač, predsjednik uprave Petrokemija d.d. Kutina, napominje da proizvodnju gnojiva prilagođavaju rezultatima analize tla, kako bi poljoprivrednici ostvarili optimalan prinos. Naglašava da su usmjereni na proizvodnju visokovrijednih, održivih i okolišno prihvatljivih mineralnih gnojiva.

"Energetske politike u Europi stvaraju probleme u organizaciji posla proizvođačima mineralnih gnojiva, pa posljedično imamo ograničenu ponudu na tržištu, ali mi ćemo osigurati dovoljne količine, prije svega za domaće poljoprivredne proizvođače“, rekao je Žmegač.

Pogledajte izjavu:

 

Više o plasmanu poljoprivrednih proizvoda i drugim temama, doznat ćemo na konferenciji "Slavonija 2030. iz perspektive poljoprivrednika“ koja je dio serijala događaja Europske komisije o budućnosti Europe.

Prijenos događaja možete pratiti 16. prosinca 2021. uživo putem interneta od 10:30 na YouTube kanalu i društvenim mrežama Agrokluba.

Online konferenciju “Slavonija 2030 iz perspektive proizvođača hrane” organiziraju Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Agroklub, informacijski sustav u poljoprivredi uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Događaj sponzoriraju tvrtke Petrokemija d.d. iz Kutine te Jerković d.o.o. iz Koške.


Tagovi

Petrokemija d.d. Davor Žmegač Mineralna gnojiva Slavonija2030


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Slavonija 2030

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: [email protected] web: https://www.agroklub.hr