Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zlatna kuna
  • 19.09.2015. 10:00

Zlatna kuna tvrtkama Optiplast, Vivera i Mlin i pekare

U Sisačko-moslavačkoj županiji je u 2014. tek 63 tvrtki poslovalo pozitivno, a najavljena su nova ulaganja u proizvodnju.

Foto: kutina.hr
  • 184
  • 22
  • 0

Plakete "Zlatna kuna" najuspješnijim trgovačkim društvima u Sisačko-moslavačkoj županiji u petak su na sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore u Sisku uručene čelnicima sisačke tvrtke Optiplast u kategoriji malih trgovačkih društava, Vivere iz Gline u kategoriji srednjih te Mlin i pekare iz Siska u kategoriji velikih trgovačkih društava.

Kutinska Turbomehanika, nakon što je tri godine zaredom osvajala to priznanje, ove je godine za vrlo dobre poslovne rezultate nagrađena "Kristalnom kunom".

Priznanje za inovativnu tvrtku dobio je kutinski Agrivi, za izradu aplikacija za poljoprivrednike.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je u 2014. tek 63% tvrtki poslovalo pozitivno, ali je ukupni financijski rezultat ipak negativan s oko 420 milijuna gubitka, kazao je predsjednik Županijske komore Sisak Boris Mesarić.

No, najavljena ulaganja u novu proizvodnju uskoro bi mogla promijeniti to stanje, smatra Mesarić, koji je izrazio i optimizam uz opstojnost preostalih velikih sustava na području županije, kao što su kutinska Petrokemija i sisačka Rafinerija nafte.

Foto: kutina.hr


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Zlatna kuna Boris Mesarić Sisačko-moslavačka županija Petrokemija Optiplast Vivera Mlin i pekare


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]