Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kadroviranje
  • 02.09.2022. 12:00

Željka Gudelj-Velaga na čelu Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Promjena na čelu jedne od najvažnijih uprava u Ministarstvu poljoprivrede. Tko je nova šefica?

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
  • 1.291
  • 73
  • 0

Na zatvorenome dijelu 145. sjednice Vlade razriješen je ravnatelj Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju u Ministarstvu poljoprivrede Goran Lipavić.

Istovremeno je državnoj službenici Željki Gudelj-Velaga dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja navedene Uprave, s danom 2. rujna 2022., do imenovanja ravnatelja Uprave temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže do šest mjeseci, stoji u priopćenju Vlade RH.

Željka Gudelj-Velaga je diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim stažem u državnoj službi. U Ministarstvu poljoprivrede zaposlila se 2000. godine, kao savjetnica u Odjelu poljoprivrede mediterana.

Prošle godine došla je na funkciju savjetnice ministrice u Kabinetu, nakon što je dvije godine provela radeći na projektu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Republike Sjeverne Makedonije.

Prethodno, od 2017. do 2019. godine bila je načelnica Sektora za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj u Ministarstvu poljoprivrede, ranije je godinu dana obavljala dužnost predstojnice javne poljoprivredne savjetodavne službe, a od 2008. do 2009. godine bila je ravnateljica Uprave za ruralni razvoj - Upravna direkcija SAPARD/IPARD programa. 

Goran Lipavić odlazi s mjesta ravnatelja Uprave za potpore poljoprivredi

Na tu se funkciju praktički "vraća", 13 godina poslije.


Tagovi

Željka Gudelj-Velaga Ministarstvo poljoprivrede Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Vlada RH


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.