Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 09.11.2016. 09:00

Želite preporuku gnojidbe Petrokemijinih stručnjaka?

Kako bi biljke postigle visoke i kvalitetne prinose te iskoristile svoj genetski potencijal, treba se pridržavati četiri gnojidbena pravila i izabrati pravi izvor, pravu količinu, pravo vrijeme primjene i pravi način primjene hranjiva.

  • 4.968
  • 246
  • 0

Temelj za određivanje ispravne gnojidbene preporuke su fizičke i kemijske osobina tla o kojima ovisi usvajanje pojedinih biljnih hranjiva. Važni su i ekološki uvjeti područja čija veća količina oborina uvjetuje moguća ispiranja na laganijim, pjeskovitim tlima dok u sušnim područjima može doći do prestanka usvajanja hranjiva iz tla uslijed nedostatka vode.

Pravilnom primjenom mineralnih gnojiva omogućuje se biljci da u najvećoj mogućoj mjeri iskoristi svoj genetski potencijal, uvjete tla i okoline te postigne visoke i kvalitetne prinose.

Samo nepravilna primjena mineralnih gnojiva može eventualno uzrokovati štetne posljedice za okoliš. Zadatak čovjeka je sačuvati tlo od zagađenja pravilnom primjenom mineralnih gnojiva i proizvesti zdravstveno ispravnu i sigurnu hranu. Pri tome se treba pridržavati četiri gnojidbena pravila i izabrati: pravi izvor hranjiva, pravu količinu hranjiva, pravo vrijeme primjene i pravi način primjene!

Ukoliko želite preporuku gnojidbe Petrokemijinih stručnjaka, ispunite kratki obrazac ispod teksta!


Tagovi

Petrokemija Preporuke Savjeti Gnojidba


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Raštika je u Marića gaju kod Gruda, već postala brend. Naime, ovdje se u čast raštike već 11 godina održava "Raštikijada". Natjecanje u pripremi jela od raštike pokrenuo je Toni Marić, koji je velikim dijelom zaslužan za vraćanje ove biljke... Više [+]