Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zlostavljanje konja
  • 14.09.2023. 11:55
  • Karlovačka, Orlovac

Zbog zlostavljanja konja policija privela 29-godišnjaka i 49-godišnjaka

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnjiči ih se da su zajedno počinili kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja na način da su točno neutvrđenog dana i vremena, u štali, teško zlostavljali konja.

Foto: Pu karlovačka/Printescreen
  • 1.505
  • 497
  • 0

Dvojac osumnjičen za kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja, predan je pritvorskom nadzorniku, objavila je Policijska uprava karlovačka. 

Riječ je, dakako, o slučaju zlostavljanja konja koje je ujedno i uživo prenošeno na Facebooku, a koje je zgrozilo javnost. 

Kako pojašnjavaju, vezano uz događaj kriminalističkog istraživanja navedenog kaznenog djela policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić utvrdili su da je mjesto događaja štala u vlasništvu 49-godišnjaka, a koja se nalazi na području Orlovca, Karlovac.

"Temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu, izvršena je pretraga obiteljske kuće i pripadajućih gospodarskih zgrada, a kojoj su prisustvovali veterinarski inspektor Državnog inspektorata i nadležni veterinar. Tom prilikom pronađen je konj koji je privremeno oduzet, a brigu o njemu preuzeo je veterinarski inspektor", navodi policija. 

Užasna snimka brutalnog premlaćivanja konja širi se internetom, alarmirana policija

Dodaju i da se dovršenim kriminalističkim istraživanjem 49-godišnjaka i 29-godišnjaka sumnjiči da su zajedno počinili kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja na način da su točno neutvrđenog dana i vremena, u štali, teško zlostavljali konja.

Osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.


Tagovi

Zlostavljanje konja Kazneno djelo Uhićenje Policija Kriminalističko istraživanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prema svibanjskom izdanju biltena JRC MARS o praćenju usjeva u Europi, vremenski uvjeti tijekom promatranog razdoblja od 1. travnja do 18. svibnja bili su obilježeni velikim prostornim i vremenskim kontrastima, s različitim utjecajima na us... Više [+]