Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uginuće goveda
  • 26.05.2021. 18:00
  • Njemačka, Bavarska

Zbog zanemarivanja u mukama uginulo 150 goveda

Njemačka policija kao očit razlog stradavanja životinja vidi u tome što vlasnik duže vrijeme nije vodio brigu o njima.

Foto: Depositphotos/zlikovec (ilustracija)
  • 439
  • 217
  • 0

Oko 150 goveda u mukama je uginulo na tovnoj farmi u njemačkoj općini Neusitz, u Bavarskoj. Policija je izvijestila da je očit razlog stradavanja životinja to što vlasnik duže vrijeme nije vodio brigu o njima.

"To definitivno nije tehnička pogreška ili nesreća, već zanemarivanje", poručio je glasnogovornik PU. Kako piše topagrar, farmer nije hranio životinje stoga je i dalje predmet istrage.

Preostalih 50-ak grla zbrinuto je i raspodijeljeno po drugim farmama. No, i njihovo zdravstveno stanje je loše. Savezna ministrica poljoprivrede Julia Klöckner reagirala je na ovaj događaj rekavši da je užasnuta da se ovako nešto može dogoditi. Dodala je da se slučaj mora razjasniti, a farmeru biti izrečena zabrana držanja životinja.

Policijska uprava u Rothenburgu istražuje stočara zbog kršenja Zakona o dobrobiti životinja. No, o pozadini ovog slučaja javnost još uvijek malo toga zna. Policija je rezultate istrage uputila javnom tužitelju u Ansbachu.

Ovo nije prvi takav slučaj drastičnog zanemarivanja stoke. Početkom ove godine u Francuskoj je otkrivena farma u kojoj je uginulo na desetke svinja. Štoviše, njihovi su se leševi već počeli raspadati.


Tagovi

Uginuće Dobrobit životinja Uginula goveda Njemačka


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.