• Incident u Ilači
  • 15.10.2019. 14:20
  • Vukovarsko-srijemska, Ilača

Zbog zakupa zemlje ostavili mu upozorenje - ručnu bombu u dvorištu!?

Šokantno jutro u Ilači. Pod okriljem noći ostavili ručnu bombu u dvorištu obiteljske kuće Balićevih. Znak upozorenja radi zakupa zemlje?

Foto: Davor Javorović/PIXSELL, Arhiva MB
  • 4.010
  • 720
  • 0

Obitelj Balić iz Ilače, na krajnjem istoku Hrvatske jutros je imala šokantan početak dana. Naime, u vlastitom su dvorištu pronašli neaktiviranu ručnu bombu. Ostavljenu pod okriljem noći tik uz ulaznu kapiju.

Jedan od ukućana, mladi poljoprivrednik i agronom, javnosti poznat po proizvodnji češnjaka, Marijan Balić je u šoku, a čitav slučaj odmah je prijavio policiji. 'Na ovom dvorištu igra se moje dijete staro tek godinu i pol, zamislite da je ono uzelo bombu?!'

Kaže kako vjeruje da je riječ o prijetnji, poslanom upozorenju nekog od nezadovoljnih ratara iz okolice, koji zbog veće ponude nisu dobili zemlju na korištenje.

'Mi u suradnji s Marijom Puškarićem ovdje povećavamo proizvodnju češnjaka. Za privatnu zemlju smo se javili s većom cijenom i dobili ju u zakup. Da, podigli smo cijenu, ali to je ponuda i potražnja. To je tržište, a to očito neki ne mogu shvatiti. Pa nam prijete na ovakav besraman način.' Rekao nam je vidno uzrujani Balić.

Neslužbeno saznajemo da su po prijavi incidenta Vukovarsko-srijemskoj policiji i forenzičari izašli na uviđaj. Uzeli otiske prstiju te druge dokaze i poslali ih na analizu u njihov zagrebački laboratorij.

Sve su češće prijetnje i sabotaže u poljoprivredi. U tijeku je kriminalističko istraživanje i u slučaju eksplozije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U usjev podmetnute bombe, kombajn pri žetvi aktivirao eksploziju!


Fotoprilog


Tagovi

Marijan Balić Ilača Bomba Prijetnja Incident


Autor

Vedran Stapić

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Vlasnik SLinka, bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)