Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Incident u Ilači
  • 15.10.2019. 14:20
  • Vukovarsko-srijemska, Ilača

Zbog zakupa zemlje ostavili mu upozorenje - ručnu bombu u dvorištu!?

Šokantno jutro u Ilači. Pod okriljem noći ostavili ručnu bombu u dvorištu obiteljske kuće Balićevih. Znak upozorenja radi zakupa zemlje?

Foto: Davor Javorović/PIXSELL, Arhiva MB
  • 4.164
  • 722
  • 0

Obitelj Balić iz Ilače, na krajnjem istoku Hrvatske jutros je imala šokantan početak dana. Naime, u vlastitom su dvorištu pronašli neaktiviranu ručnu bombu. Ostavljenu pod okriljem noći tik uz ulaznu kapiju.

Jedan od ukućana, mladi poljoprivrednik i agronom, javnosti poznat po proizvodnji češnjaka, Marijan Balić je u šoku, a čitav slučaj odmah je prijavio policiji. 'Na ovom dvorištu igra se moje dijete staro tek godinu i pol, zamislite da je ono uzelo bombu?!'

Kaže kako vjeruje da je riječ o prijetnji, poslanom upozorenju nekog od nezadovoljnih ratara iz okolice, koji zbog veće ponude nisu dobili zemlju na korištenje.

'Mi u suradnji s Marijom Puškarićem ovdje povećavamo proizvodnju češnjaka. Za privatnu zemlju smo se javili s većom cijenom i dobili ju u zakup. Da, podigli smo cijenu, ali to je ponuda i potražnja. To je tržište, a to očito neki ne mogu shvatiti. Pa nam prijete na ovakav besraman način.' Rekao nam je vidno uzrujani Balić.

Neslužbeno saznajemo da su po prijavi incidenta Vukovarsko-srijemskoj policiji i forenzičari izašli na uviđaj. Uzeli otiske prstiju te druge dokaze i poslali ih na analizu u njihov zagrebački laboratorij.

Sve su češće prijetnje i sabotaže u poljoprivredi. U tijeku je kriminalističko istraživanje i u slučaju eksplozije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U usjev podmetnute bombe, kombajn pri žetvi aktivirao eksploziju!


Fotoprilog


Tagovi

Marijan Balić Ilača Bomba Prijetnja Incident


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Odvojite 15-ak minuta vremena i popunite anketu vezanu za položaj žena u ruralnim sredinama. Dostupna je na linku 👉 https://t.ly/Dmxc1
Foto: Depositphotos/budabar