• Elementarna nepogoda
  • 07.09.2018. 15:45

Zbog tuče i olujnog vremena proglašena elementarna nepogoda za općine Crnac, Suhopolje i dio Nove Bukovice

Elementarna nepogoda proglađena je zbog nevremena, tuče i olujnog vjetra koji je područje Virovitičko-podravske županije zahvatilo 1. rujna.

Foto: www.vpz.hr/Kristijan Toplak
  • 1.130
  • 69
  • 0

Župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, donio je odluku o proglašenju dviju elementarnih nepogoda, zbog olujnog vjetra i tuče. 

Naime, za područje općine Suhopolje, elementarna nepogoda zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih olujnim vjetrom, 1. rujna 2018. godine, proglašena je jer su na navedenom prostoru nanesene velike materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, voćarskim, industrijskim) koje se trenutno nalaze na poljoprivrednim površinama.

Istodobno, župan Andrović, donio je odluku o proglašenju elementarne nepogoda zbog tuče, za područje općina Crnac, Nova Bukovica i Suhopolje. Ona je proglašena za područje cijele općine Crnac i Suhopolje te dio općine Nova Bukovica i to: k.o. Miljevci i Dobrović odnosno naselja Bjelkovac, Dobrović i Miljevce, zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih tučom 1. rujna 2018. godine, a kojom su na navedenom prostoru nanesene velike materijalne štete na poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, voćarskim, industrijskim) koji se trenutno nalaze na poljoprivrednim površinama.

Ova je odluka donesena na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i članka 6. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda, te članka 43. Statuta Virovitičko-podravske županije ("Službeni glasnik" Virovitičko-podravske županije broj: 2/13.). 

Sukladno članku 28. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda (NN br 73/97.) obvezuju se Općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće - Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te isto dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda koje će zbrojne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.


Tagovi

Elementarna nepogoda Procjena štete Olujni vjetar Tuča Igor Andrović Virovitičko-podravska županija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pozdrav od mojih malih farmera :)