Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agromens
  • 20.08.2022. 09:00
  • Brodsko-posavska, Sibinj

Zbog prihvatljive cijene raste potražnja za Rolmako strojevima

Poljoprivrednike privlači odnos cijene i kvalitete, a evo što kažu o ovim strojevima.

Foto: Vjekoslav Hudolin
  • 5.684
  • 338
  • 0

U mjestu Bartolovci, u općini Sibinj kod Slavonskog Broda, već 12 godina uspješno djeluje tvrtka Agromens d.o.o. koja se bavi uvozom, prodajom i servisiranjem poljoprivredne mehanizacije. Uz tu osnovnu djelatnost bave se i kooperacijom, pružaju podršku i konzultacije farmerima, prodaju stočnu hranu i druge potrepštine te prodaju i otkupljuju repromaterijal.

Među ostalim uvoze i prodaju strojeve poljske tvrtke Rolmako koje u cijeloj Europi koriste profesionalni poljoprivrednici. Tvrde da su nadaleko poznati po kvaliteti i inovativnosti te da zadovoljavaju najstrože standarde. Najvažnije je, kažu, da su se cijenom prilagodili našem tržištu, pa za njima vlada sve veća potražnja.

Upravo su priključci ovog brenda bili povod za naš razgovor s Tonijem Ćurićem, voditeljem prodaje Agromensa, tvrtke koja je trenutno njihov najveći zastupnik i prodavač u Hrvatskoj. 

Poljomehanizacija u fokusu obitelji Ćurić - uskoro nova poslovnica

"Zastupnik smo tvrtke Rolmako više od 6 godina. Odabrali smo ih jer su se pokazali s kvalitetom iznimno dobri i cjenovno su izvrsni", istaknuo je naš sugovornik. 

Bez većih reklamacija

Kako kaže, iznimno su zadovoljni suradnjom, a njihovi kupci najviše traže tanjurače, grubere i sjetvospremače. Poljoprivrednici, odnosno OPG-ovi i poljoprivredne tvrtke, nabavu većine strojeva te tvrtke financiraju putem različitih mjera i potpora od općina i županija do sredstava iz fondova Europske unije. 

"Mi na stanju uglavnom imamo sve strojeve koje prodajemo, a one koje trenutačno nemamo naručujemo po želji i narudžbi kupca, rok isporuke je 30-ak dana, ovisno o vrti stroja. Nudimo im i više načina plaćanja", istaknuo je Ćurić. 

Kupci najviše traže tanjurače, grubere i sjetvospremače

Pitamo ih kako su riješili servisiranje strojeva, ima li rezervnih dijelova, mora li se dugo čekati? "Servis i puštanje u pogon strojeva je osiguran od strane naše servisne službe koja zajedno s vozilom u što kraćem roku može biti kod kupca. Isporuka rezervnih dijelova je dobro organizirana, budući da ih imamo uvijek na stanju", ističu.

Kvalitetom strojeva i opreme tvrtke Rolmako su iznimno zadovoljni. "Budući da uspješno surađujemo već dulje vrijeme prodali smo velik broj njihovih strojeva. Posebno ističem da do sada nismo imali ni jednu veću reklamaciju što itekako govori o njihovoj kvaliteti", kaže mladi i agilni voditelj prodaje Toni Ćurić.

A što kažu poljoprivrednici?

Nedavno je tvrtka Agromens uspješno organizirala Dan polja, odnosno prezentaciju strojeva tvrtki čiji su zastupnici. Među njima je bio i velik broj strojeva Rolmako. Na toj prezentaciji, zatekli smo i Filipa Grgića, mladog poljoprivrednika, vlasnika OPG-a koji se bavi ratarskom proizvodnjom na površini od 130 hektara.

"Vrlo sam zadovoljan predstavljanjem ovog proizvodnog programa tvrtke Rolmako. Prije sam kupio njihovu kratku tanjuraču koju najviše koristim u proljetnoj i jesenskoj pripremi zemlje za sjetvu. Odlična je, super sam zadovoljan njome pa ću vjerojatno kupiti i njihovu tanjuraču, šireg zahvata", otkrio nam je. Dodaje da inače s Agromensom surađuje desetak godina i jako je zadovoljan isporukom, kvalitetom i servisiranjem tih strojeva, ali i suradnjom s njihovom mladom ekipom.

Mladi poljoprivrednik Ivan Vlahović iz Drškovaca kod Požege koji obrađuje 200 hektara zemlje kupio je od ove tvrtke sjetvospremač i prednji valjak za usitnjavanje.

Dani polja u organizaciji Agromensa

"Budući da sam često kupovao mehanizaciju u Njemačkoj vidio sam da i tamošnji poljoprivrednici dosta koriste strojeve tvrtke Rolmako s čijim su radom bili zadovoljni, a osobito omjerom njihove cijene i kvalitete", napomenuo je rekavši da je zbog toga ove godine kupio spomenuta dva stroja.

"Sa sjetvospremačem sam već radio i jako sam zadovoljan kvalitetom obavljenog posla, a za prednji valjak za usitnjavanje koji ću koristiti ove jeseni kažu da je potrošnja goriva traktora puno manja nego u uporabi malčera, te da su učinci znatno veći", istaknuo je dodavši da kada bude planirao nabavu nove mehanizacije opet planira izabrati taj isti brand. 

Ponuda iz programa Rolmaka u Agromensu

Kratke tanjurače

Lagana tanjurača posvećena je malim i srednjim farmama gdje su dostupni traktori male snage. Važna karakteristika stroja je kratka i niska konstrukcija. Razlikuju ju diskovi postavljeni na vibracijske opruge posvećene laganim i srednjim tlima. Priključak vrlo dobro kopira površinu polja i intenzivno miješa tlo s ostacima usjeva. Dostupan je u širinama od 2,5m, 2,7m i 3m. Operativni element je disk promjera 510 mm ili 560 mm.

Gruberi - 3 reda

Obradivi gruber postavljen je na sustav ovjesa traktora s tri točke. U dva reda nalaze se kruti zupci pričvršćeni na okvir grubera koji režu i miješaju ostatke usjeva. Valjkasti raonik i valjak za žice omogućuju drobljenje i izravnavanje slojeva tla. Okvir grubera izrađen je pomoću oblika i ravnih šipki; međutim valjak za žice izrađen je od ravnih šipki ili cijevi s debelim zidovima. Stroj može biti opremljen spiralnom ili opružnom zaštitom. Jedinice za strnište nude se u četiri radne širine, 2,1 m, 2,6 m, 3,0 m i 3,9 m. Kao opciju, moguće je instalirati naknadno usjevnu sijačicu.

Podrivač

Višenamjenski podrivač za obradu tla kombinacija je alata za obradu tla bez oranja tla. Stroj je alternativa plugu. Zahvaljujući svojoj strukturi pruža fleksibilnost u dubini obrade od 5 cm do 25 cm. Širok spektar primjena uključuje plitku obradu strništa, intenzivno miješanje biljnih ostataka s tlom na srednjim dubinama i dublje rahljenje tla. To se postiže činjenicom da se koriste različiti raonici. Osigurava stabilan rad na zadanoj dubini, temeljito miješanje ostataka usjeva i prozračivanje tla. Podrivač je dostupan u dvije zaštitne verzije: opružna greda ili opruga non-stop.

Sjetvospremač kratki

Kratki sjetvospremač dizajniran je za obradu sjemena. Koristi se za rahljenje gornjeg sloja tla, razbijanje i usitnjavanje grudica koricastog tla na terenu i zbijanje tla radi poboljšanja infiltracije vode. Jedinica je korisna posebno za usjeve kojima je potrebna ravna površina polja. Mala i kompaktna konstrukcija stroja dovodi do težišta u optimalnom položaju, što omogućava upotrebu čak i kod traktora manje nosivosti. Zahvaljujući svojoj maloj težini, ovi strojevi velike radne širine mogu se u traktoru spojiti na sustav točaka u tri točke

Sjetvospremač 2-4 redni

Sjetvospremač prijedlog je stroja namijenjenog predsjetvenoj obradi tla, koji zahvaljujući kompletnoj opremi udovoljava svim zahtjevima poljoprivrednika koji želi točno pripremiti polje za optimalan rast usjeva. Moderan je i isplativ alat koji omogućava uštedu novca potrebnog za pripremu tla prije sjetve. Strojevi su dostupni u montiranim i vučenim verzijama s izborom dodatne opreme. Svaki će poljoprivrednik pronaći rješenje koje odgovara njegovim potrebama.

Ovijači rolo bala

Stroj za zamatanje Z 559 postavljen je na sustav ovjesa s tri točke koji može omotati bale od 1.000 kg. On se kroz rupu pokreće hidrauličkim motorom traktora, omogućavajući polagani start i zaustavljanje rotacijskog okvira. Predlažemo dvije stacionarne verzije stroja za umotavanje, prvu s ulagačem folije od 500 mm, a drugu s univerzalnim uvlakačem koji omogućuje omotavanje s folijom od 500 mm i 750 mm. Vrijeme umotavanja je oko 2 minute uz minimalnu dvostruku količinu zamotavanja. Stroj za omatanje opremljen je elektroničkim brojačem omotača bala.

Vučeni valjak

Rolmako nudi 4 vrste valjaka za razne primjene. Cambridge je dizajniran za uzgoj sjemena. Agresivniji Crosskill valjak je savršen za usitnjavanje grudica tla. Čelični prstenasti valjak može se koristiti kao dodatak prašenju strništa. Campbell s druge strane učinkovito zbija preorano tlo. Korištenje valjka za obradu može se kombinirati s drugim strojevima (npr. kultivatori, tanjurače) kako bi se smanjio broj prolaza. Svi radni elementi valjaka odliveni su od sferoidnog lijevanog željeza GGG50.


Fotoprilog


Tagovi

Rolmako Agromens Toni Ćurić Ivan Vlahović Filip Grgić Mehanizacija


Autor

Vjekoslav Hudolin

Više [+]

Inženjer poljoprivrede sa 38-godišnjim iskustvom u profesionalnom novinarstvu. Nekada novinar HRT-a, dopisnik Glasa Slavonije, suradnik Gospodarskog lista, Agroglasa, Poljoprivrednog vjesnika, Večernjeg i Jutarnjeg lista, a danas voćar koji u obiteljskom kolekcijskom voćnjaku uzgaja oko 260 starih sorata jabuka i krušaka.


Partner

Agromens d.o.o.

Hrvatskih Branitelja 31b, Bartolovci, 35252 Sibinj, Hrvatska
tel: 035/426-189, e-mail: info@agromens.com web: http://www.agromens.com/