• Krađa traktora
  • 08.08.2020. 10:30
  • Istarska, Oprtalj

Zbog krađe traktora policija kazneno prijavila 56-godišnjeg muškarca

U ovom, sad već ne znamo kojem slučaju krađe traktora, vlasniku će stroj biti vraćen.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL (ilustracija)
  • 1.126
  • 71
  • 0

U nizu krađa traktora o kojima je u posljednje vrijeme izvještavala policija diljem zemlje, jedan će biti vraćen vlasniku. 

Naime, kako je objavila Policijska uprava Istarska, bujska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo krađa.

"Muškarca se sumnjiči da je u razdoblju od 1. do 27. srpnja na području Oprtlja otuđio traktor, čime je 76-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za nekoliko tisuća kuna. Otuđeni stroj bit će vraćen vlasniku dok se protiv 56-godišnjaka podnosi kaznena prijava u redovnom postupku", stoji u izvješću. 

Podsjećamo, ovaj je tjedan PU osječko-baranjska priopćila da je u vremenu od 31. srpnja do 1. kolovoza, od 16 do 23.45 sati, u Osijeku, nepoznata osoba provalila u dvorište tvrtke i ukrala neregistrirani traktor.

Šteta je procijenjena na više od 350.000 kuna, a nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

Provalio u dvorište tvrtke i ukrao neregistrirani traktor

O kojem je stroju riječ, oglasila se i sama oštećena tvrtka Top Agro. Kako su naveli na facebooku, iz ograđenog je dvorišta ukraden traktor John Deere 6830 Premium. "O navedenom kaznenom djelu obaviještena je policija te policijski službenici poduzimaju sve radnje kako bi pronašli počinitelja.

Ovim putem pozivamo sve koji imaju potencijalne informacije ili se susretnu s traktorom da nas kontaktiraju", stoji u objavi.


Tagovi

Krađa Traktor Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ono kad ti u dvorište padne #MIG