• Nacionalni stožer
  • 23.03.2020. 08:00

Zatvorene tržnice, zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta

Trgovine, podsjećamo, imaju ograničeno radno vrijeme.

Foto: Maja Celing Celić (arhiva)
  • 1.002
  • 91
  • 0

Od danas su zatvorene i sve tržnice te objekti u sklopu njih. Odluku je, podsjećamo, jučer donio Nacionalni stožer civilne zaštite zbog loše organizacije i nepoštivanja propisanih mjera. Ujedno, od danas je zabranjeno napustiti mjesto prebivališta.

"Nema više putovanja iz grada u grad", naglasio je jučer predsjednik Stožera, ministar Davor Božinović

Podsjećamo, donesena je i odluka o ograničavanju radnog vremena trgovina koje od nedjelje, 22 ožujka, rade skraćeno od 8 do 17 sati, a kako bi se zaštitilo djelatnike trgovina, ali i nas same. 

Obustavljen javni prijevoz, skraćeno radno vrijeme trgovina

Također, od danas i pošta radi najkasnije do 17 sati s tim da je ulaz u poštanske urede dozvoljen isključivo osobama sa zaštitnim maskama. 

Od 22. ožujka u ponoć obustavljen je i cijeli javni prijevoz. Barem 30 dana neće više voziti busevi, tramvaji, vlakovi i ostali javni prijevoz osim taksija koji će moći voziti, ali uz mjere zaštite. Naime, propisuje se obveza održavanja udaljenosti u društvenim kontaktima i održavanje higijene.

Taxi prijevoznici trebaju često dezinficirati ruke sredstvima sa 70 posto alkohola, a klijenti koje prevoze moraju sjediti na stražnjem sjedištu dijagonalno od vozača dok između klijenata treba biti stanka od najmanje 15 minuta.

Nova pravila vrijede i za održavanje pogreba i posljednjih ispraćaja. 


Tagovi

Koronavirus Nacionalni stožer Tržnice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

I naši šumski prijatelji zahtjevaju dodatne vitamine i minerale tijekom zimskih mjeseci. Foto: Tomis... Pročitaj cijelu bilješku »