Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Teška krađa
  • 16.10.2020. 11:00
  • Zagrebačka, Sveti Ivan Zelina

Zaposlenik farme i prijateljica mu ukrali i prodali 73 svinje?

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 100.000 kuna.

Foto: Karolina Rastija (ilustracija)
  • 1.158
  • 1.161
  • 0

Unajmljenim kombi vozilom, 33-godišnjak u društvu 26-godišnjakinje u više je navrata između 1. siječnja i 13. veljače 2020. godine, dolazio do farme čiji je bio zaposlenik te su zajedničkim snagama otuđili 73 svinje?

Upravo u navedeno odnosno u počinjenje kaznenog djela "Teška krađa" u Svetom Ivanu Zelini, sumnjaju službenici Policijske uprave zagrebačke koji su dovršili kriminalističko istraživanje nad osumnjičenima. 

Kako je priopćeno, sumnja se da su ključem ulaznih vrata kojeg je kao zaposlenik imao u posjedu, više puta ulazili na farmu te u kombi vozilo utovarili više od 70 svinja.

Njih su potom prodali drugim osobama, a sve radi stjecanja nepripadne imovinske koristi. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 100.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici dostavili posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako doznaje Jutarnji, riječ je o Andriji Z. (33) iz okolice Križevaca koji je gotovo tri godine radio na svinjogojskoj farmi u Tomaševcu na svetozelinskom području, a desna ruka mu je bila 26-godišnja prijateljica.

Prema onome što im je ispričao vlasnik farme, 13. veljače kad se se pojavili na poslu, radnici su vidjeli ugaženu zemlju, zaleđenu vodu i tragove kotača na inju. Da nedostaje svinja, uočili su tijekom prebrojavanja za isporuku, a osumnjičenik, prisjetio se, se čudno ponašao kada je svima rečeno da tragova provale nema. Idući dan je javio da je imao prometnu nesreću.

"Nakon tog dana se više nije pojavljivao na poslu", rekao je za Jutarnji list. 


Tagovi

Ukradene svinje Teška krađa Farma svinja Zaposlenik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]