Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 27.06.2016. 19:00

Započeo remont, osigurane zalihe gnojiva

Tijekom remonta Petrokemijih postrojenja postići će se značajno poboljšanje ekološkog standarda u smislu smanjenja onečišćenja otpadnih voda.

  • 924
  • 46
  • 0

Petrokemija d.d. obavit će remont svojih postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva, po obimu radova jedan od većih u posljednjih nekoliko godina. Remont je započeo danas, 27. lipnja, obustavom rada postrojenja UREA 2 dok će 1. srpnja 2016. biti zaustavljena i ostala proizvodna postrojenja.

Radovi će se, navodi voditelj informiranja i odnosa s javnošću Tomislav Pelin, odvijati tijekom srpnja, a ponovni start postrojenja Amonijak planira se za 1. kolovoza, nakon čega će uslijediti start i ostalih postrojenja.

Poboljšanje ekološkog standarda

Tijekom remonta realizirat će se investicija "Mjera M7" na postrojenju UREA, čime će se postići značajno poboljšanje ekološkog standarda u smislu smanjenja onečišćenja otpadnih voda.

U cilju poboljšanja energetske učinkovitosti Petrokemija d.d. financira i izgradnju visokotlačnog plinovoda od PMRS Kutina 1 do tvorničkog kruga (podzemni cjevovod) i dalje do Postrojenja za proizvodnju amonijaka (nadzemni cjevovod). Vrijednost investicije je 45 milijuna kuna, a većim dijelom financirana je putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak iz Programa "Kreditiranje projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije".

U tekućem razdoblju osigurane su dovoljne količine zaliha mineralnih gnojiva, kako bi se zadovoljila predviđena potražnja na domaćem i inozemnom tržištu.


Tagovi

Petrokemija Remont Mineralna gnojiva Visokotlačni plinovod


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]