Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Istraživanje
  • 22.01.2019. 09:00

Započelo je prvo nacionalno istraživanje o prehrambenim navikama djece

Prikupljeni podaci, osim za procjenu rizika, moći će se koristiti kao osnova za planiranje prehrane, procjenu zdravstvenog statusa populacije, trendova i navika po pitanju konzumacije hrane, načina života te tjelesne aktivnosti.

Foto: Pixabay/StockSnap
  • 136
  • 13
  • 0

Započelo je prvo nacionalno istraživanje o prehrambenim navikama djece! Naime, Centar za sigurnost hrane Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu poslao je pozive za sudjelovanje u prvom Nacionalnom istraživanju o prehrambenim navikama dojenčadi, male djece i djece uzrasta 3 do 9 godina. Anketiranje započinje tijekom ovog mjeseca te će se provesti na 1.860 nasumično odabrane djece diljem Republike Hrvatske.

"Prikupljeni podaci, osim za procjenu rizika, moći će se koristiti kao osnova za planiranje prehrane, procjenu zdravstvenog statusa populacije, trendova i navika po pitanju konzumacije hrane, načina života te tjelesne aktivnosti i bit će na raspolaganju akademskoj zajednici, industriji i potrošačima.

Partneri na projektu su: Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Za korištenje osobnih podataka ispitanika u svrhu istraživanja dobili smo odobrenje Etičkog povjerenstva, Agencije za zaštitu osobnih podataka i Ministarstva unutarnjih poslova. S osobnim podacima obvezni smo postupati u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. godine te smo ih dužni trajno obrisati nakon provedene ankete.

Ukoliko ste zaprimili poziv, molimo Vas da se odazovete i pomognete nam u brizi za zdravlje i prehranu djece u Hrvatskoj", navodi se na stranici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. 


Tagovi

Prehrambene navike Djeca Istraživanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]