Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar strnjaka
  • 29.10.2018. 11:40

Zapaljeni strnjak zaprijetio prometnici, šumi i oranicama, opožarena površina od 15 hektara

Koliko opasno paljenje strnjaka može biti, najbolje govori požar kod Osijeka koji su, srećom, zaustavili osječki vatrogasci.

Foto: JPVP Grada Osijeka
  • 253
  • 32
  • 0

Koliko opasno može biti paljenje strnjaka, možda se i najbolje vidi iz požara koji je buknuo na prometnici Tenja-Silaš kod Osijeka. Naime, kako je izvijestila Javna profesionalna vatrogasna postrojba Osijek, dojavu da gori strnjak zaprimili su u subotu u 18.21 sat, a na intervenciju je upućen DVD Osijek Tenja s 2 vatrogasna vozila i 8 vatrogasaca. Kako se požar širio prema prometnici izašli u pomoć im je stigla i JPVP Osijek. 

Pališ strnište? Sam si sebi najveći neprijatelj, a možeš ostati i bez poticaja!

"Zbog pojačanog vjetra i velike opožarene površine požar se nastavio u svim smjerovima duljine fronte 5km. Opasnost je prijetila na obližnju šumu i Spomenik žrtvama Domovinskog rata te na obližnje oranice. Opožarena površina je cca 15 hektara, a s obzirom da je na požarištu bio 21 vatrogasac s 5 vozila, zahvaćenu površinu smo podijelili u 3 sektora te gasili vodom rubna područja.

Hidrofiranje smo provodili u Tenju gdje je na početku mjesta hidrant, a udaljen od požara 800 metara. Požar smo u potpunosti ugasili bez potrebe za daljnjim dežurstvom vatrogasaca", izvijestili su vatrogasci. 

Kako je izgledao požar, pogledajte i u videu JPVP Grada Osijeka. 


Fotoprilog


Tagovi

Požar Strnjak Paljenje strnjaka Osijek


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).