Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 31.03.2009.

Zakup zemljišta u Goričanu

  • 485
  • 24
  • 0

Desetak dana nakon što su poljoprivrednici Goričana tražili da se - usprkos naizgled pravno nerješivoj situaciji - raspoloživih 170 hektara (državnog) poljoprivrednog zemljišta internim općinskim natječajem ponudi u jednogodišnji zakup svim zainteresiranima, ne samo dosadašnjim zakupcima, problem je riješen.

Zahvaljujući povjerenstvu koje je izravno u resornom ministarstvu predstavilo problem dopušteno je provođenje internog općinskog natječaja kojem su uz dosadašnje zakupce zemljišta - obiteljska poljoprivredna gospodarstva Srpak iz Palinovca i Hodošana - mogli pristupiti samo poljoprivrednici Goričana.

U svega dva-tri dana te u sporazumu s dosadašnjim zakupcima, zemljište je dano u jednogodišnji zakup još četrnaestorici poljoprivrednika iz Goričana koji će platiti 970 kuna zakupa po hektaru.
Zakupi su ugovoreni tako da je 40 hektara ostalo na raspolaganju OPG-ima Srpak, a preostalo zemljište koje su Srpakovi imali u zakupu (i mogli zadržati), ukupno130 hektara, preuzeli su poljoprivrednici Goričana.

Time je i zahtjev Udruge poljoprivrednih proizvođača Goričana zapravo u cijelosti usvojen, problem riješen - barem do raspisivanja natječaja za trajni zakup ili prodaju, čim se za to steknu zakonski preduvjeti, odnosno dok ministar ne napiše nedostajućih desetak provedbenih akata za novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu.


Izvori

Međimurje - županijske novine

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Evo 7 načina kako obilježiti današnji Međunarodni dan bioraznolikosti!

Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se danas, 22. 5., uz temu "Budi dio plana" i poziv na provedbu Globalnog okvira za bioraznolikost -  kojim bi se planetar...

Više [+]