Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 04.10.2015. 10:25

Zakup poljoprivrednog zemljišta u Ninu

Država daje u zakup parcelu površine 48 ha na području grada Nina. Na dijelu parcele,nalazi se arheološko nalazište, a na preostalom dijelu raslinje, koje zakupac mora ukloniti u roku dvije godine.

  • 352
  • 52
  • 0

Na temelju Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je javni poziv za dodjelu zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Nina u Zadarskoj županiji.

Poziv se odnosi na poljoprivredno zemljište koje se nalazi u:

  • katastarskoj općini Nin-Zaton, kao jedna proizvodno-tehnološka cjelina. Riječ je o kčbr. 6228/1, površine 48,6977 hektara ukupne početne visine godišnje zakupnine od 6.866,38 kuna.

Parcelu treba očistiti od raslinja i arheološki pregledati

Dio spomenute katastarske čestice nalazi se unutar arheološkog nalazišta koje je potrebno ili arheloški istražiti i adekvatno konzervirati ili izdvojiti iz područja koje će se obrađivati. Zakupac također mora osigurati financijska sredstva za arheološki pregled kao i za eventualna arheološka istraživanja.

"Također, odabrani zakupac je dužan dio površine obrasle višegodišnjim raslinjem, iskrčiti u svrhu privođenja poljoprivrednoj proizvodnji na vlastiti trošak i to u u roku dvije godine od dana uvođenja u posjed. Ukoliko to ne napravi, ugovor će se raskinuti. Zakupnina se umanjuje razmjerno troškovima krčenja, a ako su oni veći od nje, zakupnik se oslobađa plaćanja zakupnine, te nema pravo na povrat razlike troškova krčenja. Drvnu masu koja ostane nakon krčenja poljoprivrednog zemljišta preuzimaju, transportiraju i njome raspolažu Hrvatske šume d.o.o." , poručuju iz agencije.

Rok za dostavu ponude do 13. listopada

Ako parcela za dvije godine ne bude spremna za poljoprivrednu obradu, ugovor se raskida!

Zakup se daje na 50 godina. Zakupnina za prvu godinu plaća se u roku od 15 dana od dana uvođenja u posjed u visini razmjernoj razdoblju koje je preostalo do isteka godine, a za svaku sljedeću godinu, do kraja lipnja. Rok za dostavu ponude je 15 dana računajući od 29. rujna 2015.

Ponuda se dostavlja na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, s naznakom: Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na području Grada Nina - za proizvodno-tehnološku cjelinu broj 1 - ne otvarati.

Popunjeni obrasci Gospodarskog programa mogu se poslati i na e-mail: zakup@zemljiste.mps.hr Odluka o izboru najpovoljnije ponude bit će javno poznata. Javni poziv i obrazac Gospodarskog programa te svi prilozi potrebni za javljanje nalaze se i ispod ovoga teksta.


Dokumenti


Tagovi

APZ Javni poziv Nin Zadarska Županija Katastarska općina Nin-Zaton Arheološko nalazište Višegodišnje raslinje Zakupnina Drvna masa Hrvatske šume d.o.o. Zakup Gospodarski program


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer