Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Peticija
  • 14.06.2022. 15:10

Zagorcima prekipjelo: Pokrenuta peticija za vraćanje obrane od tuče protugradnim raketama

Treće jako nevrijeme u 20 dana i štete koje se broje u desecima milijunima kuna, nagnali su ih na pokretanje peticije.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
  • 2.581
  • 3.580
  • 1

Nakon što je Krapinsko-zagorsku županiju jučer pogodilo već treće jako nevrijeme praćeno obilnom tučom u posljednjih 20 dana, a štete se broje u desecima milijuna kuna, Zagorje International, uz podršku Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske te zagorskih udruga vinogradara, voćara i pčelara, pokrenuo je peticiju za vraćanje protugradne obrane. 

Kako podsjećaju, iako u manjim razmjerima, tuča je velike štete radila i na području Varaždinske, Međimurske, Zagrebačke i Koprivničko - križevačke županije, a od nje se na području središnje i sjeverne Hrvatske posljednje dvije godine brani još samo generatorima.

No, krajem ljeta, prema prijedlogu Ministarstva poljoprivrede i DHMZ-a, u Saboru RH se kroz donošenje zakona planira u potpunosti ukinuti.

Peticiju možete pronaći ovdje

Peticijom "Vratite rakete: Jeste li za povratak obrane od tuče raketama?" se, napominju, želi potaknuti nadležne u Ministarstvu, DHMZ-u, pa i Vladi RH, da se od tuče ponovno počne braniti ovim načinom.

Ujedno, da se barem djelomično spriječe štete koje se "kratkoročno i financijski mjere u desecima milijuna kuna, a dugoročno u trudu, znoju, vremenu i marljivosti ljudi i mnogo više". 


Tagovi

Peticija Protugradna obrana Tuča Štete


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.