Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 13.10.2008.

Za trošak otkupa jabuka i mandarina 43,5 milijuna kuna

43,5 milijuna kuna za otkup i skladištenje 40.000 tona mandarina te 35.000 tona jabuka prve klase i 20.000 tona jabuka za industrijsku preradu.

  • 1.698
  • 85
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja osigurat će za otkup i skladištenje mandarina i jabuka 43,5 milijuna kuna u državnom proračunu. Predviđeni iznos odnosi se na otkup 40.000 tona mandarina te 35.000 tona jabuka prve klase i 20.000 tona jabuka za industrijsku preradu.

U Ministarstvu napominju da je radi reguliranja tržišta i eliminiranja sivog tržišta mandarina i jabuka, Vlada potkraj rujna donijela zaključak o sufinanciranju troškova otkupa i skladištenja ponuđenih količina tog voća. Ministarstvo će sufinancirati troškove otkupa i skladištenja tako da se za otkup mandarina i jabuka I. klase otkupljivačima pokrije dio troškova u iznosu 0,50 kuna po kilogramu, pod uvjetom da ponuđene količine mandarina otkupljivači plate proizvođačima po minimalnoj cijeni od 2,60 kuna za kilogram, a jabuke I. klase minimalno 2,80 kuna po kilogramu.

Za otkup jabuka za industrijsku preradu proizvođačima će se isplatiti 0,30 kuna po kilogramu, na temelju dokumentacije koju dostavlja otkupljivač. Ministarstvo će raspisati javni natječaj i utvrditi ostale uvjete otkupa mandarina i jabuka kako bi prikupilo ponude otkupljivača. [M. Petković]