Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 12.09.2013.

Za tri IPARD projekta isplaćeno 4,5 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izvršila je tri nove isplate na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završena ulaganja

Foto: RGBStock.com
  • 324
  • 16
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izvršila je tri nove isplate na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završena ulaganja u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ i mjere 103Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice“.

Korisniku PIK - Vinkovci d.d. isplaćeno je 3.372.326,33 kn za rekonstrukciju objekta i nabavu opreme za sortiranje i sjeckanje luka. Korisnik je navedenom investicijom modernizirao postojeći proizvodni program te znatno unaprijedio svoje poslovanje te se na taj način približio EU standardima.

Poljoprivrednom proizvođaču Zlatku Vinkoviću isplaćeno je 624.400 kn za ulaganje u specijaliziranu opremu za berbu, sortiranje i pakiranje krumpira. Navedenim ulaganjem proizvođač je osnažio svoj položaj na tržištu te povećao konkurentnost i efikasnost poslovanja.

Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Kušec Stjepan isplaćeno je 536.902,11 kn za ulaganje u izgradnju mosne vage i silosa za skladištenje žitarica. Realizacijom ovog ulaganja nadopunjeno je postojeće poslovanje gospodarstva, povećana kvaliteta i količina proizvoda te su smanjeni troškovi i rizik proizvodnje.

Do sada je isplaćeno preko 200 milijuna kuna unutar IPARD programa. Nastavno na IPARD program, slijedom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Ministarstvo poljoprivrede intenzivno radi na kreiranju mjera koje će se uvrstiti u Program ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014.-2020. te će do kraja ove godine biti dostupni detalji o mogućnostima za sufinanciranje investicija u ruralnim područjima za predstojeće razdoblje.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

IPARD Mjera 101 Mjera 103 PIK - Vinkovci d.d. Zlatko Vinković Kušec Stjepan

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.