Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 27.11.2008.

Za ruralni razvoj ukupno 140 milijuna

Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Božidar Pankretić je kazao da nije slučajno što se prvi ugovori za spas sela potpisuju u Zagrebačkoj županiji, koja je dala veliki doprinos ruralnom razvoju

  • 454
  • 22
  • 0

Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Božidar Pankretić potpisao je u srijedu prvih 152 ugovora vrijedna 18,1 milijuna kuna na natječaju za financiranje mjera ruralnog razvoja Zagrebačke županije.

Pankretić je kazao da nije slučajno što se prvi ugovori za spas sela potpisuju u Zagrebačkoj županiji, koja je dala veliki doprinos ruralnom razvoju.

Dodao je da su naša sela sve pustija i da bez konkretnih mjera, za što je ukupno osigurano 140 milijuna kuna, takav trend teško zaustaviti. Cilj je na selu, koje je nužno urediti, stvoriti ugodno mjesto za život, kaže ministar.

Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije kazao je da je županija u pet godina osigurala 100 milijuna kuna za poljoprivredu, te još 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
Nadam se, kaže Kožić, da Ministarstvo i županija na ovome neće stati, odnosno da će već na godinu osigurati više sredstava za ruralni razvoj.

Poljoprivrednici Zagrebačke županije pokazali su veliki interes za financiranje njihova udruživanja radi zajedničkog nastupa na tržištu (strojni prsten, udruga proizvođača autohtonih proizvoda) gdje su im odobrena veća financijska sredstva u odnosu na veći broj drugih županija.

Infrastrukturna ulaganja s 26 zahtjeva i ruralni turizam s 16 zahtjeva također su dobila značajna financijska sredstava za oživljavanje ruralnog razvoja. [M. P.]