Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 22.11.2008.

Za prehrambenu industriju 20 milijuna kuna

Cilj sufinanciranja 79 projekata je povećanje konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora za zahtjeve prilagodbe standardima sigurnosti hrane i zaštite okoliša, rekao je ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvitka Božidar Pankretić

  • 469
  • 22
  • 0

U Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u petak su potpisani ugovori za sufinanciranje projekata prehrambene industrije u iznosu od gotovo 20 milijuna kuna.
Božidar Pankretić, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvitka, kazao je da će se sufinancirati 79 projekata, a točan iznos nepovratnih potpora je 19,86 milijuna kuna. Cilj sufinanciranja je, kaže, povećanje konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora za zahtjeve prilagodbe standardima sigurnosti hrane (HACCP sustava) i zaštite okoliša.

Za sufinanciranje je određeno pet prioritetnih mjera. Na javni natječaj, koji je bio otvoren do 30. rujna, stigla je 221 prijava za svih pet mjera, od čega je samo za mjeru tri - modernizacija tehnoloških procesa i uvođenje novih tehnologija - stiglo 146 prijava.

Od 79 odobrenih projekata, najveći dio, njih 58, odobreno je za mjeru tri, a ukupan iznos potpora je 15,9 milijuna kuna.

Ministarstvo će u skladu s uvjetima iz ugovora novac doznačiti na račune korisnika potpore u roku od mjesec dana od dana potpisivanja ugovora.

Pankretić je najavio da je u pripremi četvrti natječaj za Sapard u iznosu od 160 milijuna kuna, te je pozvao sve one koje imaju uvjete da se jave na natječaj. [M. Petković]

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prodajemo jabuke sorta idared iz vlastitih voćnjaka
OPG Smolek Donji Kraljevec, Međimurje
Cijena od 0,60 eur do 0,90 eur po kg, ovisno o količini, klasi, dostavi, ambalaži
Za sva pitanja i dogovore možete nazvati na 099 319 2800 (Danijela)