Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navodnjavanje
  • 04.12.2008.

Za natapanje 32 milijuna kuna

Potpisan Ugovor o izradi glavnog projekta vodonatapnog sustava - Ovim će i poljoprivreda postati značajna aktivnost kao dio poduzetništva i ozbiljnoga gospodarstva u ovome kraju, istaknuo je ministar Čobanković

  • 612
  • 31
  • 0

U nazočnosti ministra Petra Čobankovića i državnog tajnika Milivoja Mikulića, u Vinjanima Gornjim u srijedu su službeno počeli radovi na izgradnji ceste u dužini od šest kilometara koja će spajati naselja Vinjana Gornjih s naseljima u Vinjanima Donjim, te će ujedno biti spoj na brzu četverotračnu cestu, koja će potom spajati ovaj kraj s autocestom i tunelom ”Sveti Ilija”.

Investiciju vrijednu sedam milijuna kuna, s 51 posto sredstava osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, te s 49 posto Grad Imotski. Radovi, koje izvodi poduzeće “Gradina Vrgorac”, trebaju biti gotovi u roku od 180 dana. Istoga je dana, u nazočnosti osam načelnika jedinica lokalne samouprave iz Imotske krajine te gradonačelnika Ante Đuzela, u gradskoj vijećnici službeno potpisan ugovor o izradi glavnog projekta vodonatapnog sustava Imotsko-Bekijskog polja.

Jačanje poljoprivrede

Ukupna investicija ove kapitalne investicije za cijelu Imotsku krajinu iznosi oko 32 milijuna kuna.

- Ovim će i poljoprivreda postati značajna aktivnost kao dio poduzetništva i ozbiljnoga gospodarstva u ovome kraju, istaknuo je ministar Čobanković. Jedan od najzaslužnijih za realizaciju ovoga kapitalnog projekta za Imotsku krajinu je, što je istaknuo i ministar, državni tajnik Milivoj Mikulić.

- Nakon punih 30 godina otkako se stalo s pokušajem uređenja vodonatapnog sustava Imotsko-Bekijskog polja, ovaj će se projekt sada, vjerujem, zasigurno i realizirati. Uz projekte vodonatapnog sustava, izgradnje vodoopskrbe te uređenje kanalizacijskog sustava, Imotska krajina je u fazi realizacije kapitalnih investicija za svoj kraj, istaknuo je zadovoljno državni tajnik Mikulić.


Izvori

Slobodna Dalmacija


Tagovi

Navodnjavanje Projekti