Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 29.01.2015. 09:30

Za mehanizaciju 895 tis. kuna iz IPARD-a

Kroz IPARD program u Republici Hrvatskoj korisnicima je bilo dostupno 179.000.000 EUR (1,3 milijarde HRK) potpore

Foto: depositphotos.com/photography
  • 752
  • 37
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 "Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva". Poljoprivrednom gospodarstvu Kolesarić isplaćeno je 895.775,00 kuna za ulaganje u poljoprivrednu opremu i mehanizaciju unutar sektora svinjogojstva. Ulaganje je realizirano u mjestu Bebrina, u Brodsko-posavskoj županiji.

Podsjetimo, IPARD je pretpristupni program Europske unije za razdoblje 2007. - 2013. Sastavni je dio IPA-e, odnosno njegova V. komponenta Ruralni razvoj. Glavni cilj IPARD programa je unapređenje poljoprivrednog sektora uz pomoć konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda, a ima tri prioriteta: poboljšanje tržišne efikasnosti i provedbe EU standard, pripremne aktivnosti za provedbu poljoprivredno-okolišnih mjera i LEADER-a i razvoj ruralne ekonomije.

Česta pitanja i odgovori o IPARD programu te pregled korisnika i isplaćenih sredstava dostupni su u dokumentu niže u tekstu.

Kroz IPARD program u Republici Hrvatskoj korisnicima je bilo dostupno 179.000.000 EUR (1,3 milijarde HRK) potpore. Program je dobio pozitivno mišljenje 19. prosinca 2007. na Odboru za ruralni razvoj u Bruxellesu te ga je Europska komisija službeno prihvatila 25. veljače 2008.

Izvor: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Foto: depositphotos.com/photography33


Dokumenti


Tagovi

IPARD Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva IPA Ruralni razvoj Europska komisija Bebrina OPG Kolesarić

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo