Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 21.09.2015. 15:30

Za manje razvijena područja 22,8 milijuna kuna

Prijave za natječaj se zaprimaju od 21. rujna do 15. siječnja 2016., a mogu se prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća kojima je mjesto ulaganja na području najnerazvijenijih županija, gradova i općina te na brdskoplaninskim područjima ili otocima.

Foto: depositphotos.com/budabar
  • 187
  • 16
  • 0

Ministarstvo poduzetništva i obrta u ponedjeljak je objavilo natječaj "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije", vrijedan 22,8 milijuna kuna.

Riječ je o novom natječaju iz EU fondova, namijenjenom poduzetnicima koji posluju ili ulažu u manje razvijenim područjima u Hrvatskoj, navode iz Ministarstva.

Kroz taj natječaj poduzetnike se želi potaknuti na ulaganja u nova ili poboljšanje postojećih informatičkih rješenja, a sve kako bi njihovo poslovanje bilo jednostavnije, brže i učinkovitije. Poduzetnici mogu dobiti od 100 tisuća do 1,5 milijuna kuna bespovratne potpore, s time da je maksimalna potpora 90 posto ukupnih troškova.

Prijave za natječaj se zaprimaju od 21. rujna do 15. siječnja 2016., a mogu se prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća kojima je mjesto ulaganja na području najnerazvijenijih županija, gradova i općina te na brdskoplaninskim područjima ili otocima.

"Prije šest mjeseci, kroz sličan smo natječaj dodijelili potporu za 70-tak poduzetnika", kazao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras napominjući, kako su se ovoga puta usmjerili na male i srednje poduzetnike u manje razvijenim područjima, jer nemaju jednaku startnu poziciju kao oni u razvijenima.

"Želimo ojačati njihovu tržišnu poziciju, pomoći im da postanu efikasniji, a time i konkurentniji, kako bi Hrvatska rasla i razvijala se ravnomjerno u svim svojim područjima", poručio je Maras.

Natječaj za poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u manje razvijenim područjima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije, naglasio je Maras, još je jedan u nizu natječaja iz EU fondova koje je objavilo Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Do kraja godine Ministarstvo će objaviti još tri natječaja ukupne vrijednosti 125 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Foto: depositphotos.com/budabar


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Ministarstvo poduzetništva i obrta Gordan Maras Natječaj Manje razvijena područja Poboljšanje konkurentnosti


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo