Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 26.10.2015. 13:10

Za 11 solarnih elektrana dva milijuna kuna

U Hrvatskoj se sve više tvrtki bavi gradnjom solarnih elektrana koje proizvode energiju iz obnovljivih izvora. Jedna od njih je i istarska tvrtka Energo sol Labin d.o.o.

Foto: pixabay.com
  • 294
  • 21
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izvršila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 302 Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti.

Tvrtki Energo sol Labin d.o.o. osnivača Silvana Vlačića iz Kapelice, isplaćeno je 2.027.055,56 kn za izgradnju postrojenja za korištenje obnovljivih izvora energije. Korisnik je izgradio 11 solarnih elektrana, snage 30 kW po elektrani, u naselju Vinež nedalako od Labina u Istarskoj županiji, s ciljem veće proizvodnje električne energije korištenjem obnovljivih izvora energije.

Prema podacima Hrvatskog operatora tržišta energije (HROTE-a) iz veljače ove godine, u Hrvatskoj je u pogonu 34.682,83 kW solarnih elektrana kroz 1.041 postrojenje. Najviše njih je u vlasništvu Energo Sol Labina d.o.o. i to ukupno 16 solarnih elektrana Cere, pojedinačne snage po 30 kW.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 302 Energo sol Labin d.o.o. Silvano Vlačić Kapelica Izgradnja postrojenja Obnovljivi izvori Energija Solarne elektrane Vinež Labin Istarska županija HROTE Care


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]