Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PickUp
  • 07.11.2017. 09:00

VW Amarok, pick up s najširom teretnom površinom

U najnovijoj verziji Volkswagen Amarok dolazi sa snažnim i modernim 3,0-litarskim V6 TDI motorom koji su zamijenili dosadašnje 2.0 TDI motore.

Foto: the-new-amarok.com
  • 2.193
  • 125
  • 0

Prošlo je više od šest godina otkako se prvi VW Amarok pojavio na tržištu. U međuvremenu je postao jedan od najpoznatijih lica pick up automobila koji suvereno objedinjuje sve što i očekujete od ekskluzivnog, svestranog vozila iz premium klase: robusan dizajna i građe, puno snage i intuitivne funkcionalnosti.

U najnovijoj verziji VW Amarok dolazi sa snažnim i modernim 3,0-litarskim V6 TDI motorom koji su zamijenili dosadašnje 2.0 TDI motore. Riječ je o jedinom pick-upu u Europi koji ima V6 motor. Njegov 6-cilindarski turbo dizelski motor sa 165 kW i obujmom od 3,0 l raspolaže dovoljnim rezervama čak i pri maksimalnom opterećenju.

Pick up s najširom teretnom površinom

Unatoč izuzetnoj snazi Amarok svoj temperament pokazuje potpuno nenametljivo. Vrlo tiho "prede" i pritom jako dobro izgleda. Iako je riječ o gospodarskom vozilu, VW Amarok iznenađuje svojom udobnošću i dizajnom. Unutrašnjost ovog modela puna je premium elemenata kao što su električki namjestiva sjedala ergoComfort od najelegantnije Nappa kože, nova armaturna ploča s dekorativnom letvicom, višenamjensko kožno kolo upravljača s tipkama za mijenjanje stupnjeva prijenosa, novi infotainment i brojni dodaci. Profil novog Amaroka sada je još izraženiji. Iako je oduvijek bio sportski robustan, njegovi kutovi i snažni rubovi sada su potpuno jasni. K tomu ga krase i novi Sports bar2, kromirane cijevi pragova s LED ulaznim osvjetljenjem, zatamnjena stražnja svjetla5 i jedini 20" kotači od lakog metala2 u klasi.

Amarok je bolji i na asfaltu, jer zahvaljujući dužini od preko 5,3 metra ostaje neutralan i siguran kroz duge i brze zavoje, dok na zavojitoj cesti do izražaja dolazi odličan stalni pogon na sve kotače. Ima najširu teretnu površinu u klasi i velik poklopac koji ispunjava ono što na prvi pogled obećava. Nijedan drugi pickup ne može se pohvaliti takvom širinom kao novi Amarok. Veličina je ipak važna, posebno kada želite nešto utovariti. Teretna površina između kućišta kotača raspolaže dimenzijom od 1222 mm - jedinstvena vrijednost u ovoj klasi vozila koja omogućuje čak i poprečni utovar euro-paleta.

Prilagodljiv svim uvjetima

Kao jedini pickup u svojoj klasi, novi Amarok serijski je opremljen multikolizijskom kočnicom, 17" prednjim disk kočnicama i 16" stražnjim disk kočnicama. Puno opterećenje na lošem kolniku? Elektronička stabilizacija sprege maksimalno sprječava zanošenje prikolice. Inteligentni sustavi potpore u Amaroku ne samo da razmišljaju zajedno s vama već umjesto vas preuzimaju i nadzor nad onim što slijedi - ili što je iza vas. Nova multikolizijska kočnica nakon sudara pokreće kočenje kako bi se u idealnom slučaju spriječili sekundarni sudari. Nakon kratkog usporavanja brzina vozila se postupno smanjuje na 10 km/h, pri čemu vozač može u svakom trenutku ponovno preuzeti kontrolu nad vozilom.

Možete ga kupiti od 286.492, 00 kuna, a Amarok se može prilagoditi svim zahtjevima. Treba li za poljoprivredno gospodarstvo, vatrogasnu službu, gorsku službu spašavanja, cestogradnju i upravljanje u kriznim uvjetima - Amarok će se prilagoditi svakom posebnom zahtjevu. Dodatno, ne treba zaboraviti prednosti kupovine pick upova financijskog tipa - zbog statusa gospodarskog vozila ova se kategorija priznaje kao porezno priznati trošak, a plaćeni PDV koristi se kao odbitak pretporeza

Foto: the-new-amarok.com


Fotoprilog


Tagovi

Volkswagen Amarok PickUp Gospodarsko vozilo


Autorica

Ivana Jurišić

Više [+]

Novinar u duši, ekonomist po struci. Sa 14-godišnjim iskustvom u uredništvu Zadarskog i Novog Lista, Ivana nam donosi zanimljive i dinamične priče, ali i informacije koje pomažu unapređenju sela i poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]