Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sastanak
  • 25.02.2022. 15:55
  • Orašje, Brčko, BiH

Vučković u BiH održala sastanak o razvoju poljoprivrede Hrvata u toj zemlji

Hrvatska je ponudila suradnju i u obliku administrativne pomoći i prijenosa stečenih znanja i iskustava u komunikaciji s tijelima EU, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 292
  • 207
  • 0

Razvojni i investicijski potencijal poljoprivrede, pri čemu će Vlada RH pružiti podršku rastu i razvoju poljoprivredne proizvodnje Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao nastavak politike intenzivne suradnje s područjima gdje živi hrvatski narod, bio je tema sastanka ministrice poljoprivrede Marije Vučković u Orašju i Brčkom.

Jučer i danas se razgovaralo razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje Hrvata u BiH, u cilju njihovog povezivanja, potpore povratku i ostanku te očuvanju pune jednakopravnosti kao konstitutivnog naroda, navodi Ministarstvo poljoprivrede u priopćenju. 

Hrvatska nudi pomoć

"Hrvatski tim na čelu s ministricom Vučković je ponudio suradnju i u obliku administrativne pomoći i prijenosa stečenih znanja i iskustava u komunikaciji s tijelima EU, načinu rada i sudjelovanju u njihovom radu te pripremnim procesima za programiranje i korištenje EU sredstava", istaknuli su.

U tom smislu je, kažu, ponuđena pomoć za male poljoprivrednike u obliku ulaganja u opremanje objekata na poljoprivrednim gospodarstvima, nabavu stoke, mehanizacije i slično.

Konkretni programi potpore bit će formulirani u suradnji s predstavnicima Hrvata iz BiH, u skladu s potrebama i prioritetima njihovih poljoprivrednika, poručili su iz Ministarstva.

Na sastanku su sudjelovali predsjednik HNS-a BiH i predsjedatelj Doma Naroda PS BiH Dragan Čović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi PŽ Mato Brkić, ministrar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi HNŽ Donko Jović i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas te načelnici, gradonačelnici i predsjednici županijskih vlada.


Tagovi

Marija Vučković Sastanak Bosna i Hercegovina Razvoj poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]