Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poruka ministrice
  • 31.12.2021. 12:15

Vučković: Stvorit ćemo preduvjete kako biste zasluženo uživali u plodovima svog rada

Izuzetno sam ponosna što sam na čelu resora kojeg činite upravo vi, poručila je ministrica poljoprivrednicima.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
  • 2.642
  • 661
  • 2

Dragi poljoprivrednici, šumari i ribari, 

nažalost ne mogu reći da će naredna godina biti lagana, ali mogu vam obećati da će Ministarstvo poljoprivrede i u 2022. godini raditi na stvaranju preduvjeta da hrvatska poljoprivreda bude konkurentnija, produktivnija i otpornija, kako biste zasluženo uživali u plodovima svog mukotrpnog rada, poručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković u objavi na facebooku. 

U osvrtu na godinu na odlasku, navela je da je pandemija, nažalost, nastavila harati te izazvala dodatne tržišne poremećaje, dok se pritom suočavamo s posljedicama potresa i prirodnih nepogoda.

Mnoge su te prilike, napisala je, usporile i otežale život i rad na hrvatskom selu. "Ipak, iako živite i radite u vremenima koja nisu nimalo poticajna, svakodnevno pokazujete koliko ste uporni i tvrdoglavi i, suočeni s promjenama, pristajete na izazove. To mi služi kao motiv da radim više i bolje te sam izuzetno ponosna što sam na čelu resora kojeg činite upravo vi", kaže ministrica.

Znam da vam nije lako, dodala je, i obećala da će Ministarstvo nastaviti biti podrška i pomoć. "Iako ni približno dovoljno ni koliko bismo htjeli, reagirali smo kada god smo mogli, pored planiranih aktivnosti i ulaganja Ministarstvo je isplatilo 650 milijuna kuna Covid pomoći", podsjetila je i dodala da se nada da je ta financijska pomoć olakšala težak period.

"Nastavit ćemo s kreiranjem novih i dodatnih mjera pomoći", najavila je. 

Ipak, naglasila je da je ova godina bila i u mnogočemu pozitivna. Europska komisija odobrila je konačne promjene Programa ruralnog razvoja kojima su omogućene dodatne i potpuno nove potpore. Radilo se na strukturnim promjenama u hrvatskoj poljoprivredi čije ćemo rezultate tek vidjeti i u kojoj je napravljeno mnogo u području kreiranja novih i poboljšanju postojećih legislativa te izradili najbitnije strateške dokumente.

"Važno mi je da su sve ključne odluke donesene kroz sektorske dijaloge i na tome ću nastaviti inzistirati. Želim čuti vaše mišljenje o politikama koje stvaramo da biste proizvodili više i živjeli bolje", stoji u njeznoj objavi.

Uživajte u blagdanima s vašim najmilijima I neka vam ovo vrijeme donese obilje sreće i mira, poručila je te uputila najljepše želje za zdravu i uspješnu novu 2022. godinu.


Tagovi

Marija Vučković Ministrica poljoprivrede Nova godina Poruka Čestitka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Drage sve, sretan vam Dan žena!
Žive, zdrave i snažne bile!