Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko namazi
  • 22.04.2019. 12:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Vrtićarci odobrili: Najboljim proglasili eko namaz od tikve, datulje i kakaa

Najboljim eko namazom na osječkoj tržnici, mališani iz Eko-vrtića Mak proglasili su začaranu bundevu, uvjereni kako je riječ o čokoladi.

Foto: Depositphotos/Shebeko
  • 364
  • 66
  • 0

Najboljim eko namazom na osječkoj tržnici, mališani iz Eko-vrtića Mak proglasili su začaranu bundevu, uvjereni kako je riječ o čokoladi. Ostat će nepoznanica bi li to doista odabrali da su znali da je ustvari riječ o namazu sačinjenom od buternutt tikve, datulja i kakaa. Bio je ovo još jedan zanimljiv način promocije ekoloških proizvođača i njihove ponude koja je odnedavno na tržnici objedinjena na jednome mjestu.

Ljiljana Olujić iz Udruge Eco Rural Net ističe kako su svi namazi ekološki; od šipka, kupine, šljiva, miješanog voća, aronije, oraha, lješnjaka i jedan koji su nazvali "začarana bundeva" koji je apsolutni pobjednik. Tajna je u tome što je on sladak i podsjeća djecu na poznati čokoladni namaz.

Olujić je objasnila i što sve namaz mora ispuniti da bi imao naziv "eko": "To znači da je osnovna sirovina ekološka, a to je uglavnom voće ili orašasti plodovi, a ako se stavlja šećer, onda i on mora imati eko certifikat. Dozvoljeno je do 5% nečega što nije eko, ali u ovim proizvodima toga nema budući da nema konzervansa ni pojačivača okusa, sve je rađeno na tradicionalan ili inovacijski način". 

Kako su djeca uživala u ekološkim namazima, pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Eko namaz Začarana bundeva Eko-vrtić Mak Ljiljana Olujić


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com