Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DZS
  • 14.08.2013.

Vrijednost otkupa poljoprivrednih proizvoda porasla 5,8%

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u drugom tromjesečju ove godine iznosila je 1,86 milijardi kuna što je 5,8 posto više nego u istom razdoblju 2012. godine.

  • 407
  • 40
  • 0

Podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) kažu da je vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u drugom tromjesečju ove godine iznosila 1,86 milijardi kuna što je 5,8 posto više nego u istom razdoblju 2012. godine.

Vrijednost prodaje iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata dosegnula je 1,37 milijardi kuna i porasla je za 12,4 posto, dok je vrijednost otkupa od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iznosila 494,1 milijun kuna što je pad od devet posto.

U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u drugom tromjesečju ove godine, grubo obrađeno drvo sudjeluje s 20,3 posto, sirovo kravlje mlijeko sa 16 posto, žive svinje s 15 posto, živa goveda 11,5 posto, žitarice s 8,2 posto itd.

Prema podacima DZS-a, prosječna proizvođačka cijena meke ozime merkantilne pšenice u drugom je tromjesečju iznosila 1.532,77 kuna po toni, a merkantilnog kukuruza 1.521,77 kuna po toni.

Prosječna proizvođačka cijena sirovog kravljeg mlijeka je iznosila 2,56 kune po litri, navodi Seebiz.


Tagovi

Otkup Vrijednost Poljoprivredni proizvod Mlijeko Svinje DZS


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]