• Viro
  • 21.12.2021. 14:45
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Vraća se proizvodnja u ugašenu Tvornicu šećera Viro?

Novi vlasnik planira proizvodnju celuloze od biljaka i ostataka poljoprivredne proizvodnje, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
  • 4.896
  • 734
  • 0

U, početkom godine ugašenu Tvornicu šećera Viro u Virovitici, vraća se proizvodnja. 

Kako stoji na stranicama ovog grada, u većem dijelu tvornice planira se proizvodnja celuloze. 

Otkrio je to gradonačelnik Ivica Kirin na sjednici Gradskog vijeća, navodeći da ga je o novim investicijama obavijestio poduzetnik Marinko Mikulić.

"Prošlog je tjedna Željko Zadro, predsjednik Uprave Hrvatske industrije šećera, potpisao ugovor s Mikulićem o kupoprodaji većeg dijela Tvornice šećera Viro. Novi vlasnik planira proizvodnju celuloze od biljaka i ostataka poljoprivredne proizvodnje", rekao je Kirin.

Novi vlasnik, dodao je gradonačelnik, najavio je i da planira zaposliti minimalno 80 ljudi, ali i veliki broj kooperanata na nabavi sirovine za proizvodnju celuloze u sljedećih godinu dana. Također, nastavit će s ulaganjima u opremu i postojeće prostore kao i izgradnju dodatnih hala.

Što se tiče manjeg dijela Šećerane koji ostaje u vlasništvu dosadašnjeg vlasnika, a koji se odnosi na skladišta i postrojenje za proizvodnju tekućeg šećera, tu će se i dalje proizvoditi i skladištiti tekući šećer, samo više neće biti prerade, stoji u objavi na službenim stranicama Grada Virovitice. 


Tagovi

Tvornica šećera Viro Proizvodnja celuloze Ivica Kirin Marinko Mikulić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

SLAVONCI ZAUSTAVILI BURU - Kad je počela vraćati dicu iz petog u prvi razred i lomiti stoljetnu divlju krušku babe Boje stigli su naši Slavonci i zaustavili orkanske udare. Bez problema, jer pogledajte Rukija, mog kolegu po peru i čelnike O... Više [+]