Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 26.11.2021. 15:40

Voće i povrće: Pravilnik o provedbi Nacionalne strategije za proizvođačke organizacije

Ministarstvo poljoprivrede u javno je savjetovanje pustilo Izmjene i dopune Pravilnika o provedbi Nacionalne strategije za održive operativne programe proizvođačkih organizacija u sektoru voća i povrća za razdoblje od 2021. do 2023. godine.

Foto: Marinko Petković
  • 114
  • 18
  • 0

Izmjene i dopune Pravilnika o provedbi Nacionalne strategije za održive operativne programe proizvođačkih organizacija u sektoru voća i povrća za razdoblje od 2021. do 2023. godine, u javnom su savjetovanju. 

Kako pojašnjavaju iz Ministarstva poljoprivrede, Nacionalnom strategijom u sektoru voća i povrća utvrđuju se pravila vezana uz učinkovitu provedbu programa te se osigurava financijska potpora proizvođačkim organizacijama i njihovim udruženjima za provedbu višegodišnjih (trogodišnjih) operativnih programa putem operativnog fonda.

Pravilnik se donosi radi usklađenja s dopunama europskog zakonodavstva u ovom području te kako bi se osigurala dodjela potpora poljoprivrednicima i ostalim korisnicima iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi (EFJP) 2021. i 2022. godini, tijekom prijelaznog razdoblja prema uvjetima postojećeg okvira ZPP-a, te kako bi se postojeći program potpore mogao nastaviti provoditi prema istim pravilima i u 2023. godini.

Cjelovito savjetovanje pročitajte ovdje

Savjetovanje je otvoreno do: 10.12.2021.


Tagovi

Javno savjetovanje Proizvođačke organizacije Sektor voća i povrća


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Važno je naći dobru lokaciju za upozorenje okačiti.