Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore za konje
  • 02.12.2015. 16:55

Vlasnici konja: predajte zahtjeve za potporu

Objavljen je pravilnik o provedbi poticanja uzgojnih programa za vlasnike konja. Rok za dostavu zahjeva je 04. prosinca 2015.

  • 734
  • 152
  • 0

Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, obavještavaju potencijalne korisnike da je objavljen Pravilnik o uvjetima i načinu provedbe mjera nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine i uzgojne tipove konja u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2020. godine.

Mjere čija se provedba propisuje

Poboljšanje učinkovitosti provedbe uzgojnog programa koja se sastoji se od dvije podmjere:

  • Potpora provedbi ocjene mladih grla (eksterijer, performance test),
  • Potpora organizaciji konjičkih sportskih natjecanja (Nacionalnog kupa/prvenstva u preponskom jahanju, prvenstvenih natjecanja u daljinskom jahanju).

Potpora uzgoju programom predviđenih pasmina i uzgojnih tipova konja u prirodnom pripustu koja se sastoji se od dvije podmjere:

  • Potpora uzgoju ženskih rasplodnih grla u prirodnom pripustu,
  • Potpora uzgoju muških rasplodnih grla u prirodnom pripustu.

Predviđeni korisnici potpora u 2015. godini

  • vlasnici konja (muških i ženskih uzgojno valjanih grla),
  • uzgojne organizacije kojima je Ministarstvo poljoprivrede izdalo suglasnost za bavljenje uzgojem uzgojno valjanih životinja, koja vode matičnu knjigu za dotičnu pasminu ili uzgojni tip konja te čija su grla upisana u Središnji registar kopitara,
  • Nacionalni sportski savez i
  • konjički klubovi, članovi Hrvatskog konjičkog saveza.

Iznosi godišnjih potpora, ovisno o mjeri i korisniku, iznose od 25 tisuća do 100 tisuća kuna. Agencija će prije odobrenja obaviti administrativnu kontrolu zahtjeva, a nakon isplate potpora i kontrolu na terenu. Zahtjev za potporu i potrebna dokumentacija predaju se osobno ili šalju preporučenom pošiljkom u najbliži regionalni ured Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Rok za podnošenje zahtjeva je 04. prosinca 2015.

Pravilnik i popis regionalnih ureda agencije za plaćanja, možete detaljnije pročitati ispod teksta. Obrazac zahtjeva i drugi potrebni dokumenti nalaze na kraju pravilnika.


Tagovi

Agencija za plaćanja Pravilnik Toplokrvne pasmine Uzgojni tipovi konja Podmjere Mlada grla Sportska natjecanja Rasplodna grla Vlasnici konja Uzgojne organizacije Nacionalni sportski savez Konjički klubovi Kontrola zahtjeva Potpora Regionalni


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]