Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometna nesreća
  • 09.08.2019. 15:00
  • Varaždinska, Kaniža

Vlak naletio na traktoristu (35)

Vozač se nije zaustavio već prednjim dijelom traktora ušao na prugu kojom je u tom trenutku naišao vlak...

Foto: Pixabay/pvdv63
  • 1.147
  • 70
  • 0

Sreću u nesreći imao je 35-godišnjak u čiji je traktor jučer udario vlak! Kako je navela varaždinska policija, jučer, 8. kolovoza u 13.15 sati u Kaniži na prijelazu ceste preko željezničke pruge na mjestu gdje nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojim se najavljuje približavanje vlaka dogodila se prometna nesreća.

"Traktorom na kojem je bilo pridodano priključno vozilo je upravljao iz smjera Jerovca u smjeru Kaniže muškarac starosti 35 godina. Dolaskom do pružnog prijelaza traktorom se nije zaustavio prije prijelaza na prometni znak obavezno zaustavljanje, a na kojem je postavljen i Andrijin križ i prednjim je dijelom traktora ušao na prugu u kojem je trenutku iz smjera Lepoglave u smjeru Varaždina naišao vlak kojim je upravljao 45-godišnjak. Tom prilikom je došlo do udara, te se traktor od jačine udara zarotirao, te se vlak zaustavio.

U prometnoj nesreći ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta", propćila je Policijska uprava varaždinska. 

Podsjećamo, nesvakidašnju prometnu nesreću zabilježila je nedavno i Policijska uprava međimurska. Prednjim dijelom traktora 68-godišnjak naletio je na spušteni polubranik uređaja za zatvaranje prometa, koji se od siline udarca slomio. 

Pod utjecajem alkohola traktorom udario u spušteni polubranik

"26. lipnja 2019. godine u 15:18 sati u Donjem Kraljevcu, Kolodvorskoj ulici, na prijelazu ceste preko željezničke pruge dogodila se prometna nesreća. Šezdeset i osmogodišnji vozač neregistriranog traktora IMT 540, s pridodanom neregistriranom prikolicom, upravljajući pod utjecajem alkohola od 1,39 promila, nailaskom na prijelaz ceste preko željezničke pruge nije zaustavio vozilo u trenutku kada je uređaj za zatvaranje prometa bio spušten, odnosno dok su bili uključeni svjetlosni i zvučni znaci koji upozoravaju da se približava vlak. Prednjim dijelom traktora naletio je na polubranik, koji se od siline udarca slomio.

Alkoholizirani vozač smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će se prekršajno sankcionirati zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama", izvijestila je tada policija.


Tagovi

Traktor Vlak Nesreća Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]