Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Olujno nevrijeme
  • 29.06.2017. 10:30

Vjetar trgao plastenike, led potukao voće i povrće

Olujni vjetar uz tuču i prolom oblaka ponovno je poharao pola Hrvatske!

Foto: vpz.hr
  • 7.615
  • 383
  • 0

Novo nevrijeme pogodilo je jučer područje Virovitičko-podravske županije. Pola sata olujnog vjetra, uz tuču i prolom oblaka, napravilo je velike štete na plastenicima i usjevima na području općine Špišić Bukovice, posebno Vukosavljevice. Vjetar je potrgao plastenike, a led nanio dodatne velike štete na voću i povrću.

Pijavice, udari gromova te obilna kiša poharali su i druge dijelove Hrvatske koji još zbrajaju štete od oluje koja je prošla našom zemljom samo nekoliko dana prije. Najgore je bilo u Istri gdje je vjetar čupao stabla i nosio krovove i gdje se već sada štete opisuju "milijunskim". Oluja je protutnjala i Zagrebom, požeškim krajem, otocima...

I dok stanovnici zbrajaju štete, prognoza nam i dalje ne ide na ruku. Prema njoj, u većem dijelu zemlje se i od 30. lipnja do 2. srpnja očekuje promjenljivo oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, pa i u obliku mjestimice obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom. U Dalmaciji pretežno sunčano, vruće i uz mogućnost za pokoji pljusak. Maksimalna vrijednost temperature zraka na kontinentu početkom ovog razdoblja od 27°C do 33°C, a u ostatku razdoblja od 23°C do 27°C (u gorju od 19°C do 24°C). Minimalna temperatura zraka od 14°C do 19°C (u gorju od 11°C do 16°C).

Maksimalna vrijednost temperature zraka uzduž Jadrana većinom od 24°C do 29°C, a minimalna vrijednost od 20°C uz obalu do 24°C na otocima, u kontinentalnom zaleđu oko 17°C. Temperaturne sume posvuda na razini prosjeka za ovo doba godine. Zbog mogućnosti lokalnih pljuskova pripremiti zaštitu biljaka od jakog vjetra, obilne oborine, pa i moguće tuče.

Foto: vpz.hr


Tagovi

Virovitičko-podravska županija Nevrijeme Štete


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]