Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda na otocima
  • 25.07.2017. 16:30

Vizija visokovrijedne poljoprivrede na otocima

U sklopu provedbe projekta Obzor 2020 "Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje", u gradu Korčuli održan je jednodnevni seminar na temu visokovrijednih poljoprivrednih površina na otocima.

Foto: LAG
  • 529
  • 30
  • 0

U sklopu provedbe projekta Obzor 2020 "Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje", u gradu Korčuli održan je jednodnevni seminar na temu visokovrijednih poljoprivrednih površina na otocima.

Na seminaru su sudjelovali predstavnici znanstvenog, javnog, privatnog i civilnog sektora koji su u sklopu radnih sesija diskutirali o rezultatima do sada provedenih istraživanja u sklopu projekta na području LAG-a 5, LAG-a Brač te LAG-a Škoji te raspravljali o elaboraciji, mogućnostima i ograničenjima provedbe vizije visokovrijedne poljoprivrede na otocima.

Definirana je vizija visokovrijedne poljoprivrede na otocima. Očuvan mozaični krajobraz kao rezultat sprege poljoprivrede niskog intenziteta i ruralnog turizma temeljenog na lokalnim resursima i vrhunskim proizvodima.

Istaknuto je kako se mora pristupiti identifikaciji poljoprivrednih i vezanih djelatnosti prepoznatog potencijala koji će postati nositelj afirmacije poljoprivrede na područjima visokovrijedne prirodne vrijednosti koji je temelj na inventarizaciji postojećih resursa, stanju tržišta i primjerima dobre prakse. Na taj način će se doprinijeti argumentiranju ekonomskog potencijala očuvanja mozaičnog krajobraza.

U dokumentu ispod teksta pročitajte cjelovito izvješće o inovacijama za visoko vrijedne poljoprivredne površine na otocima.

Foto: LAG 5


Dokumenti


Tagovi

Korčula Seminar Visokovrijedna poljoprivreda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)