AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Više od milijun kuna za štete od mraza u travnju

Više od milijun kuna za štete od mraza u travnju

Šteta od mraza

Više od milijun kuna za štete od mraza u travnju

Datum: 03.01.2017. 13:30 |

2

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti, Financiranje

Poljoprivrednici s područja Virovitičko-podravske županije dobit će ukupno 1.060.650 kuna za ublažavanje posljedica od elementarne nepogode mraza iz travnja 2016. godine.

Odlukom Državnog povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda poljoprivrednici s područja Virovitičko-podravske županije dobit će ukupno 1.060.650,00 kuna za ublažavanje posljedica od elementarne nepogode mraza iz travnja 2016. godine.

Sredstva iz državnog proračuna daju se kao pomoć za ublažavanje posljedica mraza za štete nastale u poljoprivredi kod poljoprivrednih proizvođača prema kriterijima potvrđene štete od 90% ili više na kulturama i broju stabala odnosno hektara, stoji na stranici Virovitičko-podravske županije. Na području Virovitičko-podravske županije sredstva su raspodijeljena na sljedeće jedinice lokalne samouprave:

  • Virovitica (327.018,00 kn)
  • Suhopolje (580.515,00 kn)
  • Špišić Bukovica (143.589,00 kn)
  • Gradina (9.528,00 kn)

Krajnji korisnici su oštećenici koji su pretrpjeli štetu od mraza u travnju 2016. godine. Gradonačelnici i načelnici općina dužni su odmah, po prijemu sredstava pomoći uputiti sredstva pomoći krajnjim korisnicima, odnosno postupiti po Odluci Vlade Republike Hrvatske.

Foto: spectator/bigstockphoto.com

Broj pregleda članka: 2544; Uspješnost članka: 149.2

Tagovi: Elementarna nepogoda, Mraz, Sredstva, Virovitičko-podravska županija

Ključne riječi članka: vise, od, milijun, kuna, za, stete, od, mraza, u, travnju, mraza, sredstva, županije, virovitičko, štete, podravske, podravske županije, virovitičko podravske, virovitičko podravske županije


Karolina Tušek

Svi tekstovi autora

Autorica Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!