Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Elementarna nepogoda
  • 10.07.2017. 13:30

Vinogradi i voćnjaci uništeni, štete hitno nadoknaditi

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj zatražio je od Vlade hitnu nadoknadu štete od elementarne nepogode zagorskim poljoprivrednicima.

Foto: Pixabay/maraisea
  • 3.032
  • 151
  • 0

Saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj zatražio je od Vlade da pronađe način da što prije, barem djelomično, zagorskim poljoprivrednicima nadoknadi štetu koja je nastala proteklog petka uslijed olujnog nevremena praćenog tučom. Najveće štete, dodao je, nastale su na području grada Pregrade i općine Petrovsko, kao i na dijelovima grada Krapine te općina Đurmanec, Radoboj i Desinić, piše zagorje.

"Na pojedinim poljoprivrednim usjevima, vinogradima, voćnjacima, povrtnjacima i vrtovima štete su stopostotne", upozorio je dodajući da je za nadoknadu šteta od elementarnih nepogoda u državnom proračunu osigurano 20 milijuna kuna, dok su prošle godine na području Krapinsko-zagorske županije samo od posljedica mraza nastale štete procijenjene na 50 milijuna kuna. Isplaćena je,pak, nadoknada u iznosu od 225.000 kuna.

Upozorio je da ne funkcionira protugradni sustav te zatražio od Vlade da uredi sustav nadoknade šteta od elementarnih nepogoda i nađe način za hitnu pomoć poljoprivrednicima.

Foto: Pixabay/maraisea


Tagovi

Oluja Zagorje Štete Elementarna nepogoda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]