Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • VIDRA
  • 15.05.2015. 15:25

VIDRA opremila podravske LAG-ove!

Razvojna agencija VIDRA opremila LAG-ove s područja Virovitičko-podravske županije tehničkom opremom u sklopu projekta Bottom-up.

  • 272
  • 31
  • 0

U petak, 15. svibnja, u prostorijama Razvojne agencije VIDRA, održan je sastanak projektnog tima na projektu Bottom-up, pri čemu su 3 LAG-a, Papuk iz Orahovice, Marinianis iz Slatine te Karašica iz Valpova, koji su ujedno i partneri na projektu, preuzeli tehničku opremu potrebnu za rad. Riječ je o projektorima, stolnim i prijenosnim računalima, kopirnim uređajima te TV prijemnicima.

Na sastanku su partneri razgovarali o dosad provedenim aktivnostima te o detaljima i vremenskom okviru za provedbu nadolazećih aktivnosti. Projekt Bottom-up prijavila je Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA, zajedno s partnerima, navedenim LAG-ovima i Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje, a na njemu je zaposleno ukupno pet osoba u trajanju od godinnu dana.

Poticanje zapošljavanja u VPŽ i OBŽ

Vrijednost projekta je 153.999,39 eura, sufinanciran je sredstvima iz poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza II iz Europskog socijalnog fonda, a provedba će trajati 12 mjeseci.

Cilj projekta je poticanje zapošljavanja u Virovitičko-podravskoj i Osječko-baranjskoj županiji kroz edukaciju mladih visokoobrazovanih osoba za specifična znanja i vještine potrebne na tržištu rada i kroz osnaživanje LAG-ova za bolje povlačenje sredstava iz EU kojima će se doprinijeti razvoju regije i povećati zapošljivost stanovnika.

Na taj način Virovitičko-podravska županija će putem županijske Razvojne agencije VIDRA pomoći grupi od 25 visokoobrazovanih mladih nezaposlenih osoba da poboljšaju svoje profesionalne vještine i razviju nove, a 3 LAG-a imat će dostupan stručni kadar i tehničku opremu kako bi uspješno konkurirali ne samo za poslove Lokalnih akcijskih grupa, već i u javnom i privatnom sektoru koji se bavi dugoročnim strateškim planiranjem i ima za cilj unapređenje poslovanja.

U sklopu projekta partnerske razvojne agencije provodit će i PMC radionice, kao i dvije informativne radionice o mogućnostima financiranja iz EU fondova zainteresiranom stanovništvu iz ruralnih područja.


Fotoprilog


Tagovi

VIDRA Poticanje zapošljavanja VPŽ OBŽ LAG Radionice Edukacija Papuk Marinianis Bottom-up Karašica Regionalna razvojna agencija Europski fond


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Virovitičko-podravska županija

Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica, Hrvatska
tel: +385 (0) 33 638 140, e-mail: ured.zupana@vpz.hr web: http://www.vpz.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]