Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poziv veterinarima!
  • 24.05.2014. 16:24

Veterinarski pregled stradalih gospodarstava!

Poziv svim veterinarima, veterinarskim tehničarima, studentima veterinarske medicine i ostalim volonterima zainteresiranim za rad u veterinarskoj službi!

Foto: Renata Žilić
  • 183
  • 14
  • 0

Provodi se Odluka o veterinarskom pregledu gospodarstava u poplavom ugroženom području. Odluka se odnosi na:

  • sva gospodarstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji te
  • gospodarstva u drugim županijama u koja su dopremljene životinje s poplavom ugroženog područja.

Svrha ovog pregleda je evidentiranje svih evakuiranih životinja te kontrola zdravstvenog stanja u svrhu ranog otkrivanja mogućih zaraznih bolesti te eventualno liječenje bolesnih životinja koje nisu sumnjive na zarazne bolesti. Evidencija, označavanje, klinički pregled i eventualno liječenje u okviru ove Odluke besplatni su za sva gospodarstva u ugroženim općinama te sva ona gospodarstva koja su primila evakuirane životinje.

Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede ovim putem poziva sve osobe veterinarske struke, studente veterinarske medicine te ostale zainteresirane osobe koje žele volonterski sudjelovati u radu Novog županijskog kriznog stožera Vukovarsko–srijemske županije naročito kao pomoć u radu veterinarske službe na poplavljenom području, da se jave u krizni stožer Vukovarsko-srijemske županije, veterinarskom inspektoru na niže navedeni kontakt, koji će ovisno o stručnoj spremi volontera i potrebama na terenu, organizirati rad.

Kontakt: Novi županijski krizni stožer Vukovarsko-srijemske županije
Nada Ćaleta, dr.vet.med., viši veterinarski inspektor Ministarstva poljoprivrede
mobitel: 099/815-6373, e-mail: nada.caleta@mps.hr
dr.sc. Mijo Fury, dr.med.vet.
mobitel: 098/217-103, e-mail: vet.stan.zupanja2@gmail.com

Foto: Renata Žilić


Tagovi

Veterinarske službe Veterinarski tehničari Veterinarski pregled Vukovarsko-srijemska županija Veterinarska struka Krizni stožer Nada Ćaleta Volonteri Pregled gospodarstava Bolesti Poplave


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo