• Najbolji mladi poljoprivrednik
  • 05.01.2017. 15:00

Veseliću titula donijela nova iskustva i tržište

Ovogodišnji Natječaj za mladog poljoprivrednika/cu otvoren je do 10. siječnja 2017., a mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici/ce, nositelji OPG-a do 40 godina sa svojim projektima/operativnim konceptima, koji su tijekom 2016. godine ili završeni ili su u provedbi.

Foto: OPG VESELIĆ/Facebook
  • 4.051
  • 393
  • 0

"Tri su se proizvoda našeg OPG-a Veselić našla na policama trgovina DM Hrvatska što nam je otvorilo novo tržište i donijelo nove kupce čime se postigla prepoznatljivost naših proizvoda, ali i samog OPG-a, kao i kraja u kojem proizvodimo ekološke proizvode, Lonjskog polja", rekao je Ivan Veselić, ekološki proizvođač voća i povrća iz Novog Sela Palanječkog iz Sisačko-moslavačke županije.

Ivan je prošlogodišnji pobjednik natječaja za najboljeg mladog poljoprivrednika koji je organizirala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir. Osim što je predstavljao svoj OPG, Ivan Veselić zastupao je Hrvatsku i na natječaju za najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u Europskoj uniji koji je organizirala Europska pučka stranka (EPP), najjača politička opcija unutar Europskog parlamenta.

Natječaj otvoren do 10. siječnja 2017.

"Zajedno s desetero drugih najboljih mladih poljoprivrednika koji su sudjelovali na prošlogodišnjem natječaju imao sam priliku posjetiti europsku prijestolnicu Bruxelles gdje smo razmjenjivali ideje s drugim europskim poljoprivrednicima, i velikim i malim, koji su se tamo predstavljali te se tako upoznali i s inovacijama", napomenuo je mladi poljoprivrednik Ivan Veselić.

Ovogodišnji Natječaj za mladog poljoprivrednika/cu otvoren je do 10. siječnja 2017., a mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici/ce, nositelji OPG-a do 40 godina sa svojim projektima/operativnim konceptima, koji su tijekom 2016. godine ili završeni ili su u provedbi.

Novčana nagrada od 15.000 kuna

Glavni sponzor natjecanja je Erste banka koja će pobjednika/cu nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 15 tisuća kuna. Za pobjednika/cu natječaja, kao i za 10 najboljih poljoprivrednika/ca, zastupnica Petir će osigurati put u Bruxelles i sudjelovanje na 4. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika koji će se održati u Europskom parlamentu u organizaciji Europske pučke stranke (EPP) u listopadu 2017. godine.

Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika, te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor u cjelini nastavio živjeti.

Prijavnice za natječaj mladi poljoprivrednici/ce možete pronaći u dokumentu ispod teksta te je prijavnicu potrebno popunjenu poslati na adresu elektroničke pošte: hrvatska@petir.eu.

Foto: OPG VESELIĆ/Facebook


Dokumenti


Tagovi

Najbolji mladi poljoprivrednik Petir EU Bruxelles Veselić Tržište Ideje Inovacije Nagrada


Autorica

Karolina Tušek

Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!


Partner

HUMP Agro

Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@hump.hr web: http://www.hump.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi