Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 09.07.2022. 17:25
  • Istarska, Pula

Veliki požar u Puli koji se brzo širio zbog jake bure stavljen pod kontrolu

Srećom, nema ozlijeđenih, javlja Hrvatska vatrogasna zajednica

Foto: HVZ
  • 183
  • 61
  • 0

Srećom, ozlijeđenih osoba nema, a požar koji je izbio danas oko podneva na području predgrađa Pule je pod kontrolom, javlja Hrvatska vatrogasna zajednica. 

Strašne fotografije buktinje koja prijeti gradu, proširile su se medijima i društvenim mrežama, međutim županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac, demantirao je navode da su izgorjele obiteljske kuće. 

"Požar se brzo proširio nošen jakom burom među vegetaciju između objekata, a ono što je važno naglasiti da nije izgorio niti jedan stambeni objekt već nekoliko pomoćnih“, rekao je. 

Gasi ga oko 70 vatrogasaca s Vatrogasnog područja Pule: JVP-ovi Pula, Rovinj i Pazin kao i sva dobrovoljna društva s područja, a u gašenje su se uključila i tri Canadaira.

Požar je prijetio stambenim objektima

"Za sada je izgorjelo oko 30 ha raslinja. Vjetar je oslabio, vatrogasci situaciju imaju pod kontrolom te nema mjesta panici već se očekuje skorašnja lokalizacija požara“, dodao je Kozlevac. 

Dio Pule zbog požara je ostao bez struje, a štete će se tek zbrajati. 

Kako je objavljeno nešto kasnije, izgorjelo je 40 hektara bjelogorice, crnogorice i niskog raslinja. Stradale su kamp prikolice, kućice i manji objekti na poljoprivrednim površinama, kao i 25 vozila koja nisu bila u voznom stanju, a nalazila su se u dvorištu automehaničarske radionice koja je nagorjela. 

Na području Pule, Valtura-Valtursko polje, gorjelo je i proteklih dana. 

Veliki požar bjelogorične i borove šume lokaliziran - dva se aktivirala ponovo

Zahvaćena je bila bjelogorična šuma, trava i nisko raslinje na procijenjenoj površini dva hektara, a na intervenciji gašenja požara sudjelujovalo ukupno 22 vatrogasca sa 8 vatrogasnih vozila iz JVP Pula i DVD-a; Pula, Medulin, Sutivanac i Ližnja.


Tagovi

Požar Pula Vatrogasci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]