Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Povlačenje iz Rusije
  • 23.03.2022. 10:00

Veliki Maersk prodaje svoju imovinu u Rusiji

Danska brodarska kompanija Maersk prestala je prihvaćati nove narudžbe iz Rusije i u nju, uključujući transkontinentalne željezničke, oceanske i zračne usluge

Foto: Depositphotos/vladsv
  • 159
  • 14
  • 0

Danski Maersk, globalno druga najveća brodarska kompanija za prijevoz kontejnera, prodaje svoju imovinu u Rusiji jer će potpuno prestati s radom u toj zemlji. 

"Provedba propisa i restriktivnih mjera koje su strane vlade nametnule Rusiji, kao i očekivane gospodarske turbulencije u gospodarstvu zemlje ne dopuštaju nam da ondje nastavimo naše aktivnosti", navodi se u njihovu priopćenju, a prenosi landlord.

Maersk, koju je prije nešto više od dva mjeseca s dugogodišnjeg prvog mjesta skinula švicarska tvrtka Mediterranean Shipping Company (MSC), prestala je prihvaćati nove narudžbe iz Rusije i u nju, uključujući transkontinentalne željezničke, oceanske i zračne usluge. Ističu da će učiniti sve da se roba koja je u procesu isporuke, kupcima dostavi na dogovoreno mjesto. 

Flota tvrtke sastoji se od 786 plovila i posjeduje više od 70 kontejnerskih terminala diljem svijeta. Njihovi ruski uredi s 500 radnih mjesta nalaze se u Sankt Peterburgu, Novorosijsku, Kalinjingradu i Vladivostoku. 

Također je vlasnik 31-postotnog udjela ruskog lučkog operatera Global Ports, koji upravlja s dva terminala u Finskoj i šest u Rusiji. Među dioničarima Global Portsa su i ruska državna nuklearna tvrtka Rosatom i tamošnji poduzetnik Sergej Šiskarev.

Odmah nakon početka ruske invazije privremeno su obustavili prijevoz robe do luka u Ukrajini, a nekoliko dana poslije je zaustavila i prijevoz tereta u Rusiju i iz nje.


Tagovi

Maersk Povlačenje iz Rusije Brodarska kompanija Prijevoz kontejnera Transport roba Invazija na Ukrajinu Sergej Šiskarev


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]