Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agronom
  • 19.07.2013.

Velika prezentacija rada traktora, kombajna i priključaka

Agronom je održao prezentaciju rada traktora i priključaka u Podgoraču. Za sjeme se pobrinuo KWS...

  • 1.376
  • 142
  • 0

18. srpnja 2013. Agronom je organizirao prezentaciju Case i Steyr traktora, Case kombajna te Vogel & Noot i Amazone priključaka. Prezentacija se održala na imanju OPG Silvija Paulić u Podgoraču.

Prema riječima Darka Marušinca, koji je vodio prezentaciju, Agronomu je bio cilj predstaviti kompletan slijed operacija na njivi odnosno kompletan program. Okupljeni poljoprivredni proizvođači mogli su vidjeti rad 8 traktora, Case i Steyr, te Case kombajna, a od priključaka su bili zastupljeni marke Amazone i Vogel&Noot.

Novina na ovoj prezentaciji bio je Case kombajn s rotorom (Axial Flow 5130) kojeg većina poljoprivrednika nije imala priliku vidjeti. U prošlosti kombajni s rotorom nisu bili dobri za rad, osim sa kulturom kukuruza. Case razvija 2008 novi rotor koji je prilagođen za europske kulture i idealno radi u pšenici i repici.

Po pitanju traktora prezentiran je rad od najmanjeg Farmalla A, do najvećeg Magnuma i to redom:

  • Farmall A raspona 65-155 ks
  • Farmall U 95-115 ks
  • Maxxum 110-140 ks
  • Puma 130-230 ks
  • Magnum 240 -340 Ks

Od priključaka su bili zastupljeni: Vogel & Noot Terra dig xs5 s 5 radnih tijela, gruber Terra Cult 300, plug okretač s 4 brazde, velika vučena kratka tanjurača Terra disc 500 hydro. Osim Vogel & Noota prikazan je rad i Amazone priključaka i to nošene prskalice, kombinacija rotodrljače i sijačice od 3metra, Cirrus 4m za direktnu sjetvu i kukuruznu osam rednu sijačicu.

Na obrađivanoj njivi zasijano je KWS sjeme hibrida uljane repice.


Tagovi

Agronom Traktor Kombajn Priključak Plug


Autorica

Maja Bakota

Više [+]

Maja je administratorica/urednica AgroKluba. Završila je diplomski studij financijskog managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Zanima se za društvene mreže, community management i SEO. Osebujnog glazbenog ukusa :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]