Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kriminalna radnja
  • 18.04.2023. 18:00

Velika krađa mlijeka - šteta preko milijun dolara

Lopovi su razradili sustav kojim su u 17 mjeseci uspjeli ukrasti mlijeka i ambalaže vrijednosti 1,275 milijuna dolara

Foto: Depositphotos/Baloncici (ilustracija)
  • 9.925
  • 540
  • 0

Zbog velike krađe mlijeka u američkoj mljekarskoj kompaniji McArthur Dairy policija iz Miamija je uhitila i optužila šestoricu osumnjičenika. Milijunska krađa je razotkrivena uz pomoć skrivenih kamera, objavio je CBS News.

U policijskoj akciji otkriveno je da je šestorka od listopada 2021. do ožujka 2023. ukrala mlijeka u vrijednosti od približno 925.000 dolara te ambalaže, odnosno sanduka za mlijeko u vrijednosti od 350.000 dolara i tako napravila štetu od oko 1,275 mil. $. 

Optuženi su razradili sustav krađe tako što su manje količine mlijeka i mliječnih proizvoda pretovarali iz kamiona u kamion na dogovorenom mjestu. Roba je zatim upućivana osobi koja je obavljala daljnju distribuciju.

Iz policije navode da su u Island Dairy-ju koja prodaje neke mliječne proizvode McArthur mljekari postali sumnjičavi nakon što su otkrili nepravilnosti u isporukama, a onda i identificirali muškarce za koje su mislili da su odgovorni. Nakon provedene interne istrage svoje dokaze su predali policiji Miamija koja je ubrzo sustavom kamera i GPS uređaja uspjela raskrinkati razrađen posao.

Na snimkama se vidi kako jedan kamion ide do drugog i kako se pomoću kolica u njega prenose gajbe s mlijekom.


Tagovi

Krađa Krađa mlijeka Poljoprivredna krađa Mliječni proizvodi Šteta Šest lopova


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]