Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uhićenja
  • 29.05.2020. 13:25

Velika akcija MUP-a i USKOK-a: Među privedenima i prvi čovjek Hrvatskih šuma

Da se naslutiti da tema nema veze s gospodarenjem šumama nego se radi o projektu koji se odnosi na bivšu upravu Hrvatskih šuma, komentirao je privođenja član Uprave HŠ Igor Fazekaš.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
  • 431
  • 67
  • 0

U tijeku su uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije. S realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja PNUSKOK je započeo u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca, priopćila je jutros glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Prema dosadašnjim informacijama, dosad je ukupno privedeno 13 osoba, dok su poznata četiri imena: predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, šef splitske ispostave HŠ-a Ivan Melvan i načelnica Gračaca Nataša Turbić.

Da su privedeni Krunoslav Jakupčić i Josipa Rimac, medijima su potvrdili njihovi odvjetnici Vladimir Terešak i Željko Gulišija. 

Naime, Vladimir Terešak, odvjetnik K. Jakupčića kazao je za Hrvatski radio kako se njegovog klijenta sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem. Tijekom poslijepodneva trebao bi biti ispitan u USKOK-u. 

"Prema informacijama medija da se naslutiti da tema nema veze s gospodarenjem šumama nego se radi o projektu koji se odnosi na bivšu upravu Hrvatskih šuma. "Ovo nam je napravilo korporativnu štetu, ali to neće utjecati na naše poslovanje. Hrvatske šume nesmetano rade, a zaposlenicima poručujem da mogu biti mirni", rekao je, pak, član Uprave HŠ Igor Fazekaš.

Neslužbeno se barata informacijom da je predmet istrage gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala dok je Josipa Rimac bila gradonačelnica. Uhićenja se u navedenim gradovima i dalje nastavljaju. 


Tagovi

Akcija USKOK MUP Privođenja Hrvatske šume


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer