Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad stršljena
  • 09.10.2015. 10:05

Vatrogasni odred protiv stršljenova

I jedan ubod stršljena može biti neugodan, a veći broj i smrtonosan. Posljednjih mjeseci njihova se gnijezda na našičkom području često pronalaze na tavanima kuća, a probleme rješavaju vatrogasci.

  • 417
  • 58
  • 0

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Našica i članovi DVD-a toga grada, ovoga su se ljeta nagasili požara, ali i imali popriličan broj intervencija zbog pojave stršljena. Tokom lipnja i srpnja nihova su legla uklanjali svakih nekoliko dana. Ljeto je prošlo, no stršljeni ni dalje ne miruju.

Nađete li gnijezdo stršljena, nazovite 193

Prošloga su tjedna tako, u samo jednome danu, uklonili čak četiri gnijezda ovih insekata iz potkrovlja i tavana obiteljskih kuća u Ceremošnjaku. Nekoliko dana bio je mir, no onda su u jednom danu morali dva puta intervenirati, jer su spomenuti leteći napasnici gnijezda napravili u potkrovljima obiteljskih kuća u Zoljanu i Marinović Brdu. Stršljene uklanjaju na način da ih omame insekticidom za kukce, a potom skinu i unište gnijezda. Kad vide rojeve, građani zovu vatrogasce, budući da u Našicama nema spcijalizirane službe koje bi to obavljala.

Kako za ovakve intervencije vatrogasci moraju biti educirani i posebno opremljeni, grad Našice je, prenosi Glas Slavonije, osigurao novac za edukaciju grupe vatrogasaca koji sada i odlaze na teren u slučaju poziva građana vezenih uz strešljene.


Tagovi

Našice Vatrogasna postrojba Stršljeni Insekti Ceremošnjak Intervencije Zoljan Marinović Brdo Insekticidi Uništavanje gnijezda Edukacija Vatrogasci


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.